Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Uniswap Benzeri Bir Sistem Geliştirdi

En büyük kripto para borsası Binance, Uniswap benzeri bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) havuzu geliştirdi. Binance Liquidity Swap adıyla geliştirilen bu sistem, kullanıcıların anlık olarak token swap edebilmeleri için birbirinden farklı likidite havuzuna sahip olacak.

Binance Uniswap benzeri bir sistem geliştirdi ve Binance Liquidty Swap adlı bir projenin duyurusunu yaptı. Bu havuza likidite sağlayan kişiler bunun karşılığında faiz alabilecek ve pasif bir şekilde gelir elde edebilecekler. Decentralized finance (DeFi) sektörüyle popülerleşmeye başlayan bu gelir modeli artık Binance’e de uyarlandı.

Nedir, Ne İşe Yarar?

Kullanıcılar Binance Liquid Swap aracılığıyla anlık olarak token swap edebilecekler. Binance Liquid Swap bünyesindeki tokenların değeri likidite havuzunun genel durumuna göre belirlenecek.

Şirketin geliştirdiği bu yeni AMM havuzu token fiyatlarının “daha stabil kalmasını” ve işlem ücretlerinin “azalmasını” sağlayacak. Binance’in paylaştığı bilgilere göre bu havuz modeli kullanıcıların özellikle büyük çaplı işlemleri daha kolay bir şekilde tamamlamalarını sağlayacak.

binance-uniswap-defi-amm
Binance’in swap uygulamasından bir görüntü, Kaynak

Binance Liquid Swap başlangıç aşamasında USDT/BUSD, BUSD/DAI ve USDT/DAI paritelerini kullanmaya olanak tanıyacak. Kullanıcılar bu havuzlara likidite sağlayarak tam olarak ne kadar gelir elde edecekler henüz bilinmiyor. Fakat borsanın likidite havuzlarını her gün TSİ 03:00’te kontrol edeceği biliniyor.

DeFi Akımına Dahil Oldu

İsmini Uniswap ile birlikte duymaya başladığımız automated market maker havuzu popülerleşmeye devam ediyor. Görünüşe göre Binance de DeFi temelli bu akıma dahil olma kararı aldı. Fakat aradaki fark Uniswap’in merkezsiz, Binance’in ise merkezi bir havuz oluşturmuş olması.

Binance CEO’su Changpeng Zhao da DeFi sektörü hakkında konuşurken merkeziyet ve merkeziyetsizlik kavramlarına değindi. The Block tarafından aktarılan bilgilere göre Zhao’nun yorumu şu şekilde oldu:

“DeFi piyasasının büyümesine… merkezi bir AMM havuzuyla katkıda bulunmak istiyoruz. Gitgide daha fazla hacim elde etmeye başlamış DeFi ürünleri için anlık likidite sağlamak istiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment