Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Sözleşmelerine Dikkat: ETH Yükselecek mi?

Ethereum (ETH) sözleşmeleri hareketliliği, DeFi protokollerine artan ilgi ile rekor seviyelere taşındı. Bu çılgın artış sonrasında, ETH fiyatında bir artış yaşanıp yaşanmayacağı ise merak konusu oldu.

Eylül ayının başından itibaren kripto para dünyası, büyük çalkantılar yaşadı. Genel görünüm itibarıyla düşüş trendi gösteren sektör, Ethereum (ETH) fiyatını da etkiledi. 500 dolara doğru ilerlemesi beklenen Ethereum, son yaşanan düşüşle 400 dolar barajının altına geriledi. Son 24 saatte yaşadığı yaklaşık %10 oranında yaşadığı düşüş ile ETH, şu an 390 dolar bandından işlem görüyor. Geçtiğimiz haftalarda sıkı bir yükseliş trendi yakalayan lider altkoin, son günlerde yaşadığı düşüşle bu iyi tabloyu eritti ve son 7 gündeki kaydettiği artış oranı %3.3’e geriledi.

Piyasa genelinde ve ETH’de yaşanan düşüşe rağmen Ethereum cephesinde koinin fiyatının artacağına yönelik inançlar devam etmeyi sürdürüyor. DeFi projelerine gösterilen yüksek ilgi ile Ethereum ağındaki dahili ve harici sözleşmelerin giderek artan hareketliliği çoğu uzmana göre, ETH için bir fiyat artışını beraberinde getirebilir.

Glassnode tarafından sağlanan bilgilere göre, Ethereum’daki dahili sözleşme hareketliliği 2 kat ve harici sözleşme hareketliliği 3 kat arttı. Ethereum akıllı sözleşmeler üzerine kurulu olan bir ağdır; dahili sözleşmeler, Ethereum ağına dahil iki adres arasındaki işlemleri; harici sözleşmeler ise başka tabanlardaki adresler ile Ethereum ağındaki adresler arasındaki işlemleri belirtir.

Ethereum ağındaki dahili sözleşmeler

DeFi Patlaması, İşlem Ücretlerini Uçurmuştu

ERC-20 tabanını kullanan DeFi protokollerinin, yield farming gibi modeller ile para kazanmak isteyen yatırımcılar tarafından gördüğü ilgi patlaması ile Ethereum ağında zorlanmalar yaşandığı belirtildi. Ethereum ağında işlem yapmak isteyen kullanıcılar geçtiğimiz günlerde 6 doların üzerinde bir ücret öderken, ETH madencileri kazançlarını rekor seviyede arttırdı. Madencilerin 1 saat içinde toplam 500 bin dolar kandıkları açıklandı. Eylül ayının başında ETH madencileri, 2017 yılında kırdıkları kendi rekorlarını yaklaşık olarak dörde katladı ve toplam 17 milyon dolar değerinde kazanç elde ettiler.

Bu rekor yükselişte en büyük payın DeFi projelerinde olduğu varsayılıyor. Yearn.finance, Compound ve Uniswap gibi birçok DeFi protokolünün hızla gelişmesi ve değer kazanması ile DeFi’ye kitlenen para miktarı 9 milyar dolara yaklaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment