Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US CEO’su İstifa Etti: Büyük Yaprak Dökümü Kötü Haber Sinyali Mi?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in CEO’su Brian Shroder görevinden ayrıldı ve borsa personel sayısında azaltmaya gitti. 

Bir süredir ABD’li regülatör kurumların baskısıyla boğuşan Binance.US’in CEO’su Brian Shroder, Bloomberg tarafından yayınlanan ve konuya aşina bir kaynağa dayandırılan habere göre görevinden ayrıldı. Binance.US, özellikle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından haziran ayında açılan davanın ardından ciddi bir likidite kaybı yaşamış ve borsanın faaliyetleri kayda değer ölçüde azalmıştı.

Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre CEO’nun ayrılığına paralel olarak Binance.US personelinin üçte birinin de işine son verilerek adeta bir kemer sıkma politikasına gidildi. Söz konusu işten çıkarmada 100’den fazla personel ile yolların ayrıldığı belirtildi.

Bu politikanın şirkete 7 yıllık mali hareket alanı açtığı vurgulandı. Bununla birlikte Baş Hukuk Sorumlusu Norman Reed‘in geçici olarak Binance.US CEO‘su görevini devraldığı ifade edildi.

Bir Binance sözcüsü tarafından 12 Eylül tarihinde yapılan açıklamada, devam eden belirsizlik atmosferinin ve SEC baskısının bu sonucu doğurduğu belirtilirken faaliyetlerin kararlı bir şekilde devam edeceği öne çıkarıldı:

Bugün aldığımız kararlar Binance.US’e en az yedi yıla tekabül eden bir finansal alan açtı ve bu sayede bir kripto para borsası olarak müşterilerimize hizmet vermeye devam edebileceğiz. SEC’nin sektörümüzü sakatlamaya yönelik agresif girişimleri ve bunun sonucunda işimiz üzerindeki etkileri, ABD özelindeki sektör ve inovasyon için kötü sonuçlar doğurmaktadır ve bu da bunun talihsiz bir örneğidir.

Binance.US SEC tarafından açılan davadan kısa süre sonra 50’ye yakın personelini işten çıkararak gündeme gelmişti.

Binance.US kapanabilir mi?

Halihazırda SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından dava açılan Binance.US’de CEO’nun görevinden ayrılması piyasa yorumcuları arasında ciddi spekülasyonlara yol açtı. Yaşanan bu gelişmelerin Binance.US’in kapanmasına giden yolda öncü sinyaller olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz yakın dönemde Binance’de yaşanan istifalar sık sık gündeme gelmişti. Son olarak borsanın Baş Ürün Müdürü Mayur Kamat istifa ettiğini açıklamıştı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), yakın tarihte yaptığı bir açıklamasında borsanın istifalara ve FUD’lara karşı sağlam olduğunu söyleyerek yatırımcılarına güven vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!