Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US’den SEC Davası Ardından Toplu İşten Çıkarma Adımı: Sebep Maliyet!

Binance’in ABD iştiraki Binance.US, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) açtığı davanın ardından kısa sürede 50’ye yakın personelini işten çıkardı.

Binance.US, SEC tarafından başlatılan dava sürecini gerekçe göstererek personellerin işine son vermeye başladı. Reuters’ın içeriden bir kaynağa dayandırdığı habere göre SEC davasından bu yana geçen 1 haftalık süreçte 50 civarında personelin görevine son verildi.

İşten çıkarılanlar arasında Binance.US’in hukuk, uyumluluk ve risk departmanlarındaki çalışanlar da yer aldı. Bununla birlikte işten çıkarılan çalışanların sayısı veya kıdemi henüz resmi olarak doğrulanmadı. Binance.US’in LinkedIn’de 487 çalışanı olduğu görülüyor.

Öte yandan CoinDesk tarafından yapılan haberde şirket içi belgelere yer verildi. İşten çıkarma operasyonları söz konusu belgelerde, maliyetli ve uzun dava sürecine karşı alınan bir önlem olarak kayıtlara geçti.

Yönetim kurulu, bu geçişin bir parçası olarak ve çok maliyetli uzun bir dava sürecine hazır olmak adına şirket genelinde ekiplerimizin boyutunu küçültme kararı aldı. Diğer tüm ABD kripto şirketlerinin aksine, bu senaryodan kaçınmak için çalışıyorduk ancak koşullar şimdi değişti. Bu çok zor bir karardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!