Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Devi Resmen Devreye Girdi! Bitcoin’i Uçuracak Onay Artık Daha Mı Yakın?

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda bulundu.

BlackRock’ta spot Bitcoin ETF’i için bekleyiş uzun sürmedi. Kısa süre önce anonim bir kaynağın BlackRock’ın Bitcoin ETF’i için başvuruya hazırlandığını belirtmesinin ardından şirket, 15 Haziran tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) beyan sunarak kayıt talebi oluşturdu.

Beyanda verilen bilgilere göre “iShares Bitcoin Trust” olarak adlandırılan fonun Bitcoin varlıkları, ABD’nin en büyük kripto para borsası olarak bilinen Coinbase’te saklanacakken itibari para cinsinden varlıklarının muhafazasını Bank of New York Mellon (BNY Mellon) üstlenecek.

Fonun toplam değerinin belirlenmesi konusunda ise Bitcoin fiyatı, önde gelen kripto endeksi sağlayıcısı CF Benchmarks’tan alınan veriler aracılığıyla belirlenecek. Fon, Delaware eyaleti yasalarına tabi tutulacak.

İlk onay gelecek mi?

SEC bugüne kadar herhangi bir spot Bitcoin ETF’e onay vermedi ancak BlackRock gibi büyük bir şirketin spot Bitcoin ETF’ine başvurmasının ardından kamuoyunda onay alacağına dair beklentiler arttı. Dünyanın en büyük varlık yöneticisi tarafından gelen hamle spot Bitcoin ETF’i için umutları yeşertirken yapılan başvuru yatırımcıları şirketin bir planı olduğuna inandırdı. 

SEC’nin bu başvuruya cevap vermesi için 240 gün süresi bulunuyor. Bu süreç içerisinde gelecek olumlu bir cevap Bitcoin’de büyük bir ralliyi tetikleyebilir. 

Coingecko verilerine göre başvurunun kamuoyuna duyurulması ile birlikte Bitcoin, 1.000 dolara yakın değer kazanarak %3,9 yükseliş yaşadı. Bitcoin, yazım itibariyle 25.577 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!