Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Varlık Yöneticisinden Dev Bitcoin Adımı Geliyor: Başvuru Hazır!

Yönetimi altında yaklaşık 10 trilyon dolar değerinde varlık bulunduran BlackRock, Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusuna hazırlanıyor.

Anonim bir kaynağın CoinDesk’e aktardığı bilgiye göre dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Bitcoin ETF’i için başvuruya hazırlanıyor. Söz konusu ETF’in spot mu yoksa vadeli mi olacağı henüz belli değil.

BlackRock, 2022 yılının Ağustos ayında kripto paraları doğrudan kurumsal yatırımcıların kullanımına sunmak için Coinbase ile çalışmaya başlamıştı. Bu doğrultuda kaynağa göre BlackRock, ETF için Coinbase Custody’i kullanacak ve fiyatlandırma verileri Coinbase’in spot piyasasından sağlanacak.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) şimdiye kadar aldığı bütün spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmişti. Öte yandan düzenleyici kurum şimdiye kadar birkaç vadeli Bitcoin ETF’ine onay verdi.

Bu durum SEC’nin hiçbir spot ETF’e onay vermeyeceği anlamına gelmemek ile birlikte ABD’de regülatif çerçeve henüz net değilken BlackRock’un bu başvurusunun spot Bitcoin ETF’i olması beklenmiyor.

BlackRock yakın geçmişte resmi kanallardan yaptığı açıklamada, “İShares Future Metaverse Tech and Communicatios” isimli Metaverse şirketlerini izleyen ETF’ini piyasaya sürdüğünü duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!