Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey Fonundan Bitcoin Odaklı Kuruluşa 5 Milyon Dolar Bağış

Twitter kurucusu Jack Dorsey’ın kurucusu olduğu yardım fonu Start Small, Bitcoin odaklı kuruluş Brink’e 5 milyon dolar yatırım sözü verdi.

Kar amacı gütmeyen Bitcoin odaklı kuruluş Brink 14 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, geliştirici finansman ihtiyaçları kapsamında Twitter kurucusu Jack Dorsey’ın fonu Start Small fonundan yıllık 1 milyon dolar olmak üzere toplamda 5 milyon dolar fon sözü aldıklarını duyurdu.

Topluluk konu hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Jack Dorsey ve Start Small’dan geliştirici finansman çalışmalarımıza 5 milyon dolarlık bir taahhüt almaktan onur duyduk. Brink, önümüzdeki 5 yıl boyunca yıllık 1 milyon dolar alacak. Bitcoin geliştiricilerini desteklediğiniz için teşekkür ederiz.

Dorsey’in Twitter CEO’luğunu bırakmadan öne Covid-19 ile mücadele kapsamında 2020 yılının Nisan ayında kurulan fon, o dönemde 1 milyar dolar ile tohumlanmıştı. Start Small bünyesinde ilk kurulduğunda 1,4 milyar dolarlık fon bulunuyordu.

Öte yandan 2020 yılında kurulan Brink ise Bitcoin’i desteklemek adına geliştiriciler ve mühendisler için burs ve hibe programı sunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!