Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US Dolar Yatırma İşlemlerini Durdurdu!

Binance’in ABD iştiraki Binance.US, banka ortaklarına SEC tarafından zorluk çıkarıldığını belirterek yakın zamanda dolar yatırma işlemlerini durdurduğunu açıkladı.

Binance’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davanın yankıları hala sürüyor. Binance.US 9 Haziran tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD Doları (USD) cinsinden para yatırma işlemlerini durdurma kararı aldığını duyurdu.

Hamlenin müşterilerini ve platformlarını korumak amacıyla yapıldığını belirten Binance.US, bankacılık partnerlerinin dolar ile para yatırma-çekme kanallarını 13 Haziran tarihinde durdurmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Müşterilerine dolarlarını 13 Haziran 2023’e kadar banka havalesi yoluyla çekmelerini söyleyen Binance.US, para çekme işlemlerinin birkaç gün sürebileceğini belirtti. Öte yandan USD paritesindeki alım-satım çiftlerinin de delist edileceği vurgulandı.

Tüm dolar para çekme işlemlerinin halihazırda işleme koyulduğu belirtilen paylaşımda, 15 Haziran tarihinden sonra hesaplarda kalan dolar bakiyelerinin otomatik olarak stablecoin’e dönüştüreceği açıklandı.

Müşteri varlıkları için 1:1 oranında rezerv varlık tuttuklarını belirten borsa, para çekme işlemlerinde yaşanabilecek herhangi bir kesintinin artan hacimler ya da hafta sonu bankaların kapanışıyla ilgili olacağını söyledi. 

SEC’nin son zamanlardaki agresif ve korkutucu hamlelerine atıfta bulunarak yaptığı paylaşımda Binance.US, birlikte çalıştığı bankalar için komisyon tarafından zorluk yaratıldığını söyledi.

Binance.US ayrıca borsa üzerinde alım-satım, staking, para yatırma ve çekme işlemlerin aktif bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Borsa son olarak ABD’deki dijital varlık pazarı için uzlaşmaya açık olduklarını ancak SEC’nin haksız saldırılarına karşı güçlü bir mücadele edeceklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!