Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sunun Mesajı Sızdı! Çalışanlara SEC Davası ile ilgili Neler Söyledi?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ), çalışanlarına şirket içi sohbetleriyle ilgili attığı mesaj ortaya çıktı. 

Binance CEO’su CZ yakın zamanda şirket çalışanlarına gönderdiği bir notta, borsanın müfettişlerle iş birliği yaptığı dolayısıyla Binance çalışanlarının şirket içi özel konuşmalarının her an mahkemeye kanıt olarak sunulabileceğini belirtti.

CEO, örnek olarak yaklaşık 5 yıl önce kendi aralarında konuşan iki şirket çalışanının mahkemede delil olarak sunulan yazışma kayıtlarını öne sürerek ilgili çalışanların kendi itibarlarına ve şirket itibarına zarar verdiğini dile getirdi.

İkilinin kendi aralarında konuşurken kullandığı şu ifadeler dikkat çekti:

BNB her an sıfıra gidebilir… ABD’de kayıtsız bir menkul kıymetler borsası işletiyoruz.

CZ, Binance olarak hiçbir zaman çalışanların sohbet kayıtlarını takip veya kontrol etmediğini bu konuşmaları kendisinin ilk defa gördüğünü belirtti. Bu konuşmaların müfettişler tarafından kullanılmasının çirkin bir hareket olduğunu söyleyen CEO, bunu şirketin hukuk ekibinin halletmesine izin vereceklerini dile getirdi.

Öte yandan zor zamanlardan geçtiklerini bu yüzden Binance’te çalışmayı veya işlerini sevmeyen çalışanların kariyer seçimini yeniden gözden geçirmesinin iyi olabileceğini söyledi. Mevcut durumda geçilmesi gereken engebeli yol için şirket misyonuna bağlı insanlara ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Bunların yanı sıra çalışanlara zorlu zamanlarda verdiği tavsiyeyi tekrarlayan CZ, bu zamanlarda herkesin başını eğip spekülasyonlardan uzaklaşması ve müşteriler için inşaya devam etmesi gerektiğini belirtti. Kullanıcıların Binance’in çabalarını desteklediğini hatırlatan CEO, etik değerlerinden ve prensiplerinden asla ödün vermeyeceklerini dile getirerek şu ifadelerde bulundu:

Bazıları bunu kasıtlı olarak görmezden gelmeyi seçse de gerçek galip gelecektir. Neden değerlerimize ve birbirimize sahibiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!