Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Vakfı SEC’ye Karşı Çıktı: SOL Bir Menkul Kıymet Değildir!

Solana projesinin ana geliştirici ekibi olan Solana Vakfı, SOL’un iddia edilenlerin aksine bir menkul kıymet olmadığını açıkladı.

Solana Vakfı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) tanımlamasına karşı çıkarak Solana’nın bir menkul kıymet olmadığını savundu. 8 Haziran Perşembe günü New York’ta gerçekleşen hacker house etkinliğinde bu konuyu gündeme taşıyan vakıf yetkilileri, regülatör kurumlar tarafından yapılan bu açıklamaları da adeta tiye aldı:

Geliştiricilerin hiçbirinin umurunda olduğunu sanmıyorum. SOL’un bir menkul kıymet olması Solana’nın üzerine bir şey inşa eden kimseyi gerçekten etkilemiyor.

Öte yandan SEC tarafından hem Binance’e hem de Coinbase’e açılan davalarda Solana’nın bir menkul kıymet olarak nitelendirmesi dikkat çekmişti.

Vakıf tarafından CoinDesk’e verilen bir demeçte, projenin açık kaynak kodlu, merkeziyetsiz ve topluluk tabanlı yapısına yer verildi:

Solana Vakfı, SOL’un bir menkul kıymet olmadığına kuvvetle inanıyor. SOL, genişlemek ve gelişmek için merkeziyetsiz kullanıcı ve geliştirici katılımına dayanan sağlam, açık kaynaklı, topluluk tabanlı bir yazılım projesi olan Solana blok zincirinin yerel belirtecidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!