Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su SEC Davasını Biliyor Muydu? Bir Gün Önce Milyonluk Hisse Sattı!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong’un SEC tarafından borsaya dava açılmadan bir gün önce yaklaşık 2 milyon dolar değerinde COIN hissesi sattığı ortaya çıktı.

Coinbase CEO Brian Armstrong, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Coinbase’e dava açılmadan önce 29.730 COIN hissesi sattı. Coinbase hisse fiyatının ortalama 58,71 olduğu 5 Haziran 2023 tarihinde Armstrong’un o gün sattığı 29.730 hisse, yaklaşık 1 milyon 750 bin dolar ediyordu.

Armstrong hisseleri sattıktan 1 gün sonra Coinbase’e dava açılmasıyla birlikte COIN fiyatı %20’ye yakın değer kaybederek 46 dolar seviyesine kadar geriledi.

Bu satışın zamanlaması topluluk arasında spekülasyonları alevlendirmiş olsa da aslında Armstrong, 2022 yılının Kasım ayından bu yana düzenli olarak alım-satım yapıyordu.

Armstrong, yaklaşık 7 aydır devam eden bu alım-satım işlemlerini 2022 yılının Ağustos ayında kabul edilen ve işlemlerin zamanlaması ile boyutunu önceden belirleyen bir 10b5-1 planı altında gerçekleştirdi.

Coinbase’in hisse senedi fiyatı ile Armstrong’un işlem tarihleri karşılaştırıldığında, alım-satımların her zaman karlı olmadığı ortaya çıkıyor. Bu nedenle, Armstrong’un SEC davası öncesi yaptığı satış tamamen şans eseri olabilir.

Nasdaq verilerine göre COIN, yazım esnasında 54,90 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!