Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su 12 Milyar Dolar Haberlerine Tepki Gösterdi: Yanlış!

Kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), SEC tarafından öne sürülen ve 12 milyar dolarlık kullanıcı varlığının kişisel çıkarlar için kullanıldığını belirten iddiaları yalanladı.

Binance CEO’su CZ, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve kendisine yönelttiği ağır suçlamalara cevap verdi.

SEC mahkemeye sunduğu raporda, Binance ve Binance.US’i 12 milyar dolarlık müşteri fonunu CZ’nin kontrol ettiği hesap ve şirketlere aktarmakla suçlamıştı. CEO CZ bu iddialara karşılık yakın tarihte sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında, iddiaların teknik olarak mümkün olmadığını ve en basit anlatımıyla yanlış olduğunu dile getirdi.

Binance.US’in yaklaşık olarak 2 milyar dolar değerinde bir kullanıcı varlığı bulundurduğunu belirten CZ, bu varlıkların hiçbir zaman kullanıcıların izni olmadan hareket ettirilmediğini vurguladı.

Bu iddialar en basit anlamıyla yanlıştır. Gazeteci yüzünden mi kaynak yüzünden mi emin değilim. Bildiğim kadarıyla Binance.US toplamda kabaca 2 milyar dolarlık kullanıcı fonuna sahip. Dolar karşılığı olarak bu değer, kripto fiyatları değiştikçe biraz dalgalanıyor ve son haberler nedeniyle kullanıcılar çekildikçe bu miktar düşüyor. Tüm kullanıcı fonları hesaba dahil edilir. Hiçbir koşul altında Binance.US’in dışına çıkarılmazlar. (tabii ki kullanıcılar kendileri çekmek istemedikçe).

Öte yandan CZ’nin bu paylaşıma yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısı, burada dönen asıl savaşın bir propaganda savaşı olduğunu dile getirdi ve CEO’yu ortada dönen algı operasyonlarına karşı daha stratejik oynamaya davet etti:

CZ, burada mantıkla savaşmıyoruz. Burada savaştığımız şey bir propaganda makinesi gibi hareket eden ABD hükümeti. Oyununuzu geliştirmeli ve onların seviyesine çıkmalısınız. Amaçları, kamuoyunun sizin ve Binance hakkındaki algısını değiştirmek için ellerinden geldiğince çok dezenformasyon yaymaktır. Bir yalanı yeterince tekrarlarsanız koyunlar buna inanmaya başlayacaktır.

CZ’nin ise bu konudaki yanıtı daha gerçekçi ve net oldu. 12 milyar dolarlık varlığın Binance.US’e ait olan varlığın yakınından geçmediğini belirten CEO, borsanın ABD kanadının hiçbir zaman böyle bir miktara sahip olmadığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!