Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın En Büyük Bankası Sberbank’tan Dev Hamle: Kripto Para Ticareti Sunacak!

Rusya’nın en büyük bankası olarak bilinen Sberbank, bireysel müşterilerine kripto para alım-satım hizmetleri sunmaya hazırlanıyor.

Yerel bir ajansın 8 Haziran tarihinde yayınladığı habere göre Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anatoly Popov, bankanın haziran ayında müşterilerine kripto para alım-satım hizmetleri sunmak için hazırlıklarda bulunduğunu belirtti.

Popov konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bireysel yatırımcılar üzerine konuşacak olursak ikinci çeyrekte, haziran ayında bu işlevin bireysel kullanıcıların kullanımına sunulacağını düşünüyoruz. Bireysel kullanıcılar dijital finansal varlıklar (DFA) satın alabilecek, satabilecek ve itibari para birimleri ile takas edebilecekler.

Başkan yardımcısının ifadelerinde kullandığı DFA’nın menkul kıymetlerin ve diğer finansal ürünlerin tokenize edilmiş hali olduğuna dikkat çekilirken Popov, CFA olarak adlandırdıkları birden fazla varlık ve menkul kıymetle desteklenen finansal varlıkların da bireysel kullanıcıların ticari erişimine sunulacağının altını çizdi.

Mevcut durumdaki CFA ihraçlarının şimdiden milyarlarca ruble değerine ulaştığının altını çizen Popov, gelecekte en büyük borç alıcılarının platforma katılması ile beraber on milyarlarca ruble değerinde yeni ihraçların da gerçekleşmesini beklediklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!