Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US İki Altcoin’i Delist Ediyor: Fiyatlar Düşüşte!

Binance’in ABD iştiraki Binance.US tarafından Justin Sun’ın kurucusu TRON’un delist edileceğinin duyurulmasıyla birlikte TRX son %8’den fazla değer kaybetti.

Binance.US, ABD’li regülatör kurumlarının baskıyı artırmasıyla daha keskin kararlar almaya ve adeta yüklerinden kurtulmaya devam ediyor. Borsa tarafından yapılan son açıklamada TRON’un ve Spell’in (SPELL) 18 Nisan tarihinde delist edileceği belirtildi. Borsanın bu iki token’ı aniden delist etmesinin ardındaki sebebin ne olduğu tam olarak bilinmese de delist duyurusunun yer aldığı sayfada ki şu ifadeler dikkat çekti:

Hızla gelişen bir sektörde faaliyet gösteriyoruz ve dijital varlık izleme sürecimiz piyasa ve düzenleyici gelişmelere duyarlı olacak şekilde tasarlandı. Bir dijital varlık artık yüksek standartlarımızı karşılamadığında veya sektör koşulları değiştiğinde, etkilenen varlıkla ilgili daha derinlemesine bir inceleme yapar ve daha fazla eylemin gerekli olup olmadığını değerlendiririz.

Öte yandan kripto para endüstrisini yakından takip eden analistlere göre Binance.US’in bu kararının arkasında, ABD’li düzenleyici kurumların radarından kaçmak ve bu baskıcı ortamda daha az dikkat çekmek yer alıyor. Son olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Justin Sun’a yasadışı menkul kıymet satışı, dolandırıcılık ve manipülasyon sebebi ile dava açılmıştı.

Sektörün en eski isimlerinden biri olan Sun’ın geçmişte birçok manipülatif hamlesi olduğunu düşünülüyor ve olası bir yaptırımın sektör içinde yayılmasını önlemek için Binance.US tarafından böyle bir karar verilmiş olabilir.

Bununla birlikte yaşanan son gelişmelerin ardından 11 Nisan günü Hong Kong‘a giden Sun hakkında TSİ akşam saatlerinde ortaya atılan tutuklanma iddiası da TRX fiyatında olumsuz etki yarattı. Crypto Bitlord adlı sosyal medya fenomeninin ortaya attığı tutuklanma iddiasına “4” yazarak yanıt veren Sun, iddiaları çürütmüş oldu.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5 düşen TRX, yazım esnasında 0,063 dolardan işlem görüyor. Ayrıca SPELL, %4,6’lık bir düşüşle 0,000768 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!