Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance US. ve İsviçreli SEBA Bank Ethereum (ETH) Staking Hizmeti Başlatıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Merge güncellemesi öncesi ABD’li kullanıcılarına Ethereum Staking hizmetini tanıttı.

Binance.us tarafından bugün paylaşılan bir gönderide ABD’li kullanıcılar için özel bir staking programını devreye alacağını duyurdu. Binance, söz konusu Ethereum staking programı ile  ABD’li müşterilerine 0,001 Ethereum (1,51 dolar) kadar düşük bir miktar için yıllık %6’lık bir getiri (APY) sunmaya başlayacağını açıkladı. Binance.us CEO’su Brian Shroder, amaçlarının Coinbase ve Gemini gibi rakipler tarafından sunulan stake APY’leri geçmek olduğunu ifade etti.

Ethereum Merge güncellemesinin 15 Eylülde gerçekleşmesi bekleniyor. Merge işleminin ardından Ethereum ağı İş Kanıtı (PoS) sistemine geçiş yapmış olacak ve Ethereum’da madencilik tamamen sona erecek. Bu noktada kullanıcıların Ethereum stake etmesi ağın çalışma güvenliği için önem arz edecek.

İsviçreli SEBA Bank da Staking Hizmeti Sunuyor

Güncellemeye bu kadar yakın zaman kalmışken öncü kuruluşlardan gelen staking hizmeti haberleri artmaya başladı. Bu doğrultuda İsviçre’nin kripto para hizmeti sağlayan regüle edilmiş bankası SEBA Bank da 7 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada Ethereum staking hizmetinin başlatıldığını duyurdu.

SEBA Bank, Ethereum kilitleme sürelerinin müşteri tercihlerine göre değişiklik göstereceğini duyurmuş olsa da, ilk aşamada ağın algoritma kuralı gereği kilitlenen Ethereum’lar ise 2023’ün ikinci çeyreğinde yapılması beklenen Şangay güncellemesine kadar sistemde kilitli kalmaya devam edecek. Ayrıca en az 32 Ethereum stake eden kullanıcılar  banka tarafından yönetilen aktif bir validatöre (doğrulayıcı) dahil edilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!