Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mithril (MITH Coin) Nedir? Nasıl Alınır?

Bu yazımızda sizler için Mithril (MITH) coin’i araştırdık. Mith coin projesi ve geleceği hakkında bilinmesi gereken her şeye içeriğimizde yer verdik.

Mithril Ethereum blockchain üzerinde merkeziyetsiz bir sosyal medya platformu projesi olarak bilinmektedir. Mithril, içerik oluşturucuları platforma katkılarından dolayı ödüllendirmeyi amaçlayan bir blokchain projesi olarak tanıtılıyor. 2018 yılında Ethereum blockchain üzerinde kurulmasına rağmen 2019 yılında Binance Smart Chain üzerine taşınmıştır.

Sosyal madencilik üzerine kurulmuş proje, veri gizliliğini ve emniyetini sağlayabilmek adına blockchain teknolojisinden yararlanmaktadır.

Mith Coin Projesi Nedir?

Mithril merkeziyetsiz bir sosyal medya platformu olarak, yeni nesil içerik üreticilerin sorunlarına çözüm getirmeye amaçlamaktadır. Mithril’in bu alandaki hedefi diğer platformlardan çok daha verimli ödüller sunabilmektir. Ayrıca diğer birçok sosyal medya platformunda sadece reklamlar karşılığında gelir elde ederken Mithril beğeni ve paylaşım başına da içerik üreticiyi ödüllendirmeyi amaçlamaktadır. Mithril, içerik üreticilerinin paylaşımlarının tüm platformlar arasında dolaşabilmesi için diğer platformlarla arasındaki entegrasyona oldukça önem vermektedir.

Mith Coin Geleceği

Dünyada halihazırda 38 milyon influencer bulunuyor. Başta, Facebook, Youtube, MySpace gibi sosyal paylaşım sitelerinde yüksek kitlelere hitap ederek popüler olma ve ortak ilgi alanındaki bireylere hitap etme arayışı içerisindeki insanlar zamanla kendilerini bu konuda uzmanlaştırarak bugün birkaç küçük ülkenin nüfusundan daha fazla sayıda kişi tarafından takip edilmeye ve örnek alınmaya başlandı.

Markalar, fenomen olarak adlandırılan sosyal medyada popüler bu içerik üreticileri ile işbirliği halinde çalışmaya başladı. Dolayısıyla içerik üreticiliği henüz yolculuğunun başında, bu aşamada kullanışlı, içerik üreticilerinin ve kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap veren platformların içerik üreticileri için bir cazibe merkezi haline gelebileceğini söyleyebiliriz.

Mith Coin Nasıl Çalışır?

Mithril, başlangıçta diğer sosyal medya platformlarıyla oldukça benzer, tıpkı herhangi başka bir sosyal medya platformundaki gibi profil oluşturur, hakkınızda bilinmesini istediğiniz bilgileri profilinize ekler ve gezinmeye başlarsınız. Hikaye ve gönderi paylaşma, paylaşılanları görme, alıntılama ve mesaj özelliği gibi her sosyal medya platformunda standart olarak var olan tüm özellikler Mithril platformunda da bulunuyor. Ancak Mithril’i diğer bütün platformlardan ayıran nokta sosyal madencilik adını verdiği madencilik sistemi. Sosyal madencilik kişilerin paylaşımlarının aldığı etkileşimlerin çeşitli ağırlıklarla formulize edilerek değerini ortaya çıkaran ve içerik üreticisine ödeyen bir ödüllendirme sistemi. Sosyal madencilik sayesinde içerik üreticiler, Mithril üzerinde ürettiği içeriklerinden aracı olmadan kazanç sağlayabilir. Ayrıca açık kaynak kodlu etkileşim formülü sayesinde kazançlarındaki değişimi yorumlayabilir veya kazançlarını arttırmaya yönelik stratejiler belirleyebilirler.

Mith Coin Nerden Alınır?

Mithril coin (MITH) birçok borsada listelenmektedir. Borsalar genelde MITH coin’i, MITH/USDT, MITH/ETH, MITH/BTC, MITH/BNB, paritelerinde listelemektedir. MITH coin yatırımı veya ticareti yapmak isteyen kullancılar, dünyanın en yüksek hacme sahip borsası Binance’ten %20 indirimle Mith Coin Al‘a tıklayarak alabilirler. Binance’in yanında Bitexen üzerinden birçok avantaj ile ya da Gate.io, OKEx Korea, DigiFinex, Folgory, HitBTC, BitRabbit,CoinDCX, MAX Exchange, BiONE, NiceHash gibi borsalardan da MITH coin alınabilir ve ticareti yapılabilir.

Kullanıcıların satın alma aşamasında ilgili borsalardan birinde hesabı bulunması gerekmektedir. Ayrıca kullanıcılar alım satım işleminde önce KYC/AML (Know Your Customer / Anti – Money Laundering) prosedürlerini tamamlamalıdır. Hükümetler kara para ve terörün finansmanıyla mücadele programları kapsamında yetki alanları dahilinde faaliyet gösteren borsalardan farklı KYC/AML prosedürleri isteyebilirler. Ancak genel olarak telefon numarası tanımlamak ve kimlik bildirimi yapmak yeterli olacaktır.

Mith Coin Yorumu

Mithril güçlü yönetim ekibi ve efektif bir konuya bulduğu çözüm ile uzun vadede gelecek vadeden projelerden biri. Mithril’in yerel kripto para birimi MITH ise projenin gelişimi ile orantılı olarak değerlenebiliyor. Toplamda 1  milyar arzı bulunan MITH, nisan 2019 tarihinde 0.085 dolardan halka arz edildi. 2020 Mart ayında tarihi en düşüğü olan 0.00198 dolar seviyesine ulaşan MITH şu anda tarihi dip seviyesinden %860,78 yüksekte 0.029 dolar seviyesinden işlem görüyor. MITH arzından sonra yüksek düşüler yaşamış olsa da arz seviyesine yaklaşabilmiş nadir altcoinlerden birisi bu durumun üstünde arkasındaki güçlü projenin etkisi de bulunuyor.

MITH kısa vadede düşen trendi hacimli bir hareketle kırmış gibi gözüküyor ancak yükselişin geri alınması ve son 1 haftalık süreçteki hacimsiz hareketleri MITH coin’in bir konsodilasyon aşamasında olduğunun işareti olabilir. Kısa vadede MITH’ın hacimli bir yükseliş trendine girişi sonucunda geçmiş verilere dayanarak 0,039 ile 0,043 dolar seviyelerini etkili bir arz bölgesi olarak kabul edebiliriz. Bu fiyatın bu bölgeye ulaşması durumunda hacimler dikkatlice takip edilmelidir. Aksi durumda ise fiyatın 0,025 seviyelerini aşağı kırması durumunda uzun işlemlere girmeden önce anlamlı hacim değişimleri beklemek risk yönetimi açısında mantıklı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!