Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Uyardı! Yaptırımlara Konu Olan Ülkelerdeki Vatandaşlar, Fonlarınızı Çekin

Piyasa hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası konumundaki Binance, öncelikle İran başta olmak üzere, söz konusu yaptırımlara konu olabilecek veya olmuş olan ülke vatandaşlarını uyardı. ABD ve SEC’in son günlerde bir çok borsaya yasal işlem başlatması ve 1Broker gibi bazı platformları askıya alması sonrası, kripto para borsaları da kendilerini duruma göre güncellemeye başladı.

CoinDesk haberinin aktardığı bilgiye göre, Binance kullanıcısı olan bazı İran vatandaşları, son günlerde borsadan yeni bir bildirim aldı.

”Eğer Binance hesabınız varsa ve [yaptırımlar] kategorisine dahilseniz, lütfen mümkün olan en kısa zamanda fonlarınızı Binance platformundan çekin.”

İran Blockchain Birliği kurumunun yönetim kurulu başkanı Sepehr Mohamadi, bunun gibi e-maillerin bir kaç aydır ortalıkta dolaşmakta olduğunu ancak özellikle 5 Kasım tarihinde açıklanan yaptırımlar sonrası bunların sayısının oldukça arttığını açıkladı.

Konu hakkında yorum yapmayı reddeden Binance ise, İran kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, ilk olarak İran pasaportu kullanılarak açılan üyeliklerde bazı gecikmeler ve onaylama kısmında zorluklar çıkartmaya başlamıştı. Ancak İranlı traderların bu hafta aktardığı yeni bilgiler ışığında ise, Binance direkt olarak İran veya İran’a yakın IP adreslerinden yapılan girişlere de söz konusu uyarıyı yapmaya başladı.

Tahran merkezli bir blockchain projesi olan Areatak’ın araştırmacılarından olan Nima Dehqan ise, konu hakkında şunları ifade etti:

”İranlılar gerçekten bir kripto para borsasına güvenebilecek durumda değiller. Bu yeni bir şey değil.”

Geçtiğimiz tarihlerde BitMEX ve Bittrex kripto para borsaları da İranlı kullanıcıların borsalara olan erişimini yasaklamıştı. Söz konusu Binance kararının, İran dışında Çin gibi diğer yaptırım uygulanan ülkelere uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment