Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1.5 Milyon Dolarlık Elektrik Faturası Gelen Madencilik Şirketi, Şehri Terk Etti

İddiaya göre İsveç içerisinde hizmet veren iki madencilik şirketi, bu güne kadar görülmemiş bir olaya imza attı ve elektrik faturası sonrası şehirdeki tesislerini terk etti. Ülkenin en kuzey kısmındaki Norrbotten ilinde faaliyet veren ABD menşeli NGDC madencilik firması, 1.55 milyon dolarlık ödenmemiş elektrik faturası yüzünden bölgeden ‘kaçtı.”

ABD’li NGDC, 1.55 Milyon Dolarlık Fatura Yüzünden Kaçtı

Sveriges Radio kaynağının aktardığı habere göre, Miami tabanlı bir madencilik şirketi olan NGDC, İsveç’in elektrik tedarik firması olan Vattenfall‘ın elektriklerini kesmesi sonucu, Alvsbyn belediyesine gidip hizmet vermeyi durdurduğunu belirtti. Haberin detaylarına göre NGDC, İsveç’in elektrik tedarik firması Vatttenfall’a tamı tamına 14 milyon İsveç Kronu borçlu ki bu miktar yaklaşık 1.55 milyon dolara tekabüle diyor. Şirket avukatı Fredrik Sundin, elektrik idaresinin konunun peşine düştüğünü ifade etti ve ekledi:

”Aramalar şu an pek parlak gözükmüyor ancak tabii ki elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Alvsbyn belediye meclisinde görevli olan Helena Ohlund ise, yerel yetkililerin ellerindeki her yöntemi kullanmasına rağmen NGDC firmasından kimseyle iletişime geçemediklerini vurguladı.

Sebep Ayı Piyasası ve Elektrik Zammı

İddiaya göre başka bir madencilik firması olan Chasqui Tech ise, Norrbotten bölgesinde yer alan Kalix içerisinde kurmak istediği Bitcoin madencilik tesisi planlarını askıya aldı. Daha önce belediyeden tesis için mülk kiraladığı bilinen Chasqui Tech’in ise belediye ye yaklaşık 55.000 dolarlık borcu var. Patrick Ohlund‘a göre ise, söz konusu kaçışların ve iptallerin temel nedeni kripto paraların girdiği ayı piyasası ile İsveç içerisindeki elektrik ücretlerinin artışı. Elektrik ücretinin artışına neden olan temel faktör ise, yaz aylarında yaşanan kuraklık olarak bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment