Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Coinbase FTX Çöküşünün Ardından ABD’de Kıskaç Altında

ABD Senato Finans Komitesi Başkanı Ron Wyden, Binance ve Coinbase başta olmak üzere önde gelen borsalardan çalışma sistemlerine ve müşteri fonlarını yönetiş biçimlerine dair detaylı açıklama istedi.

Senatör Ron Wyden, FTX çöküşünün ardından kripto para borsalarının işleyiş şekli hakkında daha fazla bilgi almak için kolları sıvadı. Senatörün talebi, Binance ve Coinbase başta olmak üzere önde gelen borsaların finansal verilerini ve müşteri fonlarını nasıl yönettiklerine dair detayları içerdi. Wyden’ın bilgi talebinde bulunduğu borsalar arasında Bitfinex, Gemini, Kraken ve Kucoin de yer aldı.

Wyden önderliğinde bu borsalara gönderilen mektuplarda ayrıca kara para aklamayı önleme uyumluluğu ve dijital varlık piyasası manipülasyonuna karşı kontroller hakkında daha fazla bilgi istendi. Bu belgeleri gerekli ve hayati gören Wyden, bunları talep etmek konusunda geç kalındığının da sinyalini verdi:

Kongre kripto endüstrisi için çok ihtiyaç duyulan düzenlemeleri değerlendirirken, bankaların, kredi birliklerinin ve menkul kıymetler komisyoncularının müşterileri için uzun süredir var olan güvenceler doğrultusunda tüketici korumalarına duyulan açık ihtiyacına odaklanacağım. FTX’in başarısızlığından önce bu korumalar yürürlükte olsaydı, bugün çok daha az sayıda perakende yatırımcı ani mali zararlarla karşı karşıya kalacaktı.

FTX çöküşünün ardından başta Binance olmak üzere borsalar rezerv kanıtı yoluna yönelseler de halen daha piyasanın önde gelen birçok borsası bu konuda net bir adım atabilmiş değil. CoinMarketCap verilerine göre sektörün en büyük üç borsasından sadece Binance rezervlerini doğrulayabilmişken, ikinci sırada yer alan Coinbase ve üçüncü Kraken ise henüz rezerv kanıtı yapmış değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!