Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Dev Kripto Para Borsaları Bu Ülkede Harekete Geçti: Şirket Açacaklar!

Dev kripto para borsaları Binance, Huobi ve Bybit dahil olmak üzere birçok borsa temsilcisinin şirket açmak ve lisans almak için Özbekistanlı yetkililer ile görüştüğü öne sürüldü.

Rus medyasından Forklog’un bildirdiğine göre kripto para borsaları Binance, Huobi ve Bybit Özbekistanlı yetkililerle şirket açma ve lisanslama konusunda görüşmeler yaptı. Özbekistan Perspektif Projeler Ulusal Ajansı (NAPP) müdür yardımcısı Vyacheslav Pak verdiği demeçte, ülkede lisans almış 1 kripto para borsası ve kripto para kabul eden 9 farklı işletme olduğunu belirtti.

Halihazırda 500 bin Özbekistanlı vatandaşın kripto paraya sahip olduğunu belirten Pak, borsalarda aktif kullanıcı sayısının 50 bine haftalık toplam işlem hacmininse 25 ile 180 milyon dolar aralığına ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Öte yandan Vyacheslav Pak tarafından aktarılan bilgilere göre Özbekistan, kripto para madencileri ve madencilik havuzlarının işleyişine ilişkin düzenlemeler geliştirdi. Pak bununla birlikte kripto para borsalarına lisans vermeyi de kapsayan beş farklı özel düzenlemede bulunulduğunu ifade etti. Ayrıca Özbekistan yetkililerinin, girişimcilerin yeni kripto para çıkarmaları ve bu yolla projelerine finansman sağlamaları konusunda yardımcı olduğu belirtildi.

Pak, verdiği demeçte Özbekistan’ın kripto para piyasasına karşı 2018 yılından bu yana yapıcı bir tutum sergilediğinin altını çizdi. Vyacheslav Pak kripto para düzenlemeleri kapsamında 45 personelin detaylı çalışmalar sürdürdüğünü vurguladı:

Toplamda 45 kişiden oluşan uzman ekip kadromuzun çalışmaları devam ediyor. Uzmanlar şu anda madencilerin kayıt altına alınması prosedürü ve madencilik havuzlarının işletilmesine ilişkin kurallar hakkında düzenlemeler geliştirmektedir. Ayrıca projelerine yatırım çekmek için token ihraç etmek isteyen girişimcilere de yardımcı oluyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!