Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin Bitcoin’de Yeni Lider Mi Olacak? El Salvador’u Solladı!

Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest, enflasyonun tavan yaptığı Arjantin’deki Bitcoin (BTC) benimsenmesinin lider El Salvador’u geride bıraktığını belirtti.

Ark Invest araştırma yöneticisi David Puell tarafından 28 Ağustos tarihinde yatırımcılara gönderilen bir notta, Arjantin ve El Salvador‘un Bitcoin benimsenmesinin kıyasına yer verildi. Bir broker olan Signum Growth Capital’in El Salvador’a giden CEO’sunun değerlendirmelerini ileten Puell, her ne kadar El Salvador Bitcoin’i yasal para birimi yapan ülke olarak tanınsa da mevcut şartlarda Arjantin’in daha kapsamlı bir benimsemeye sahip olduğunu dile getirdi.

Puell, Bitcoin fiyatındaki volatilitenin El Salvador halkını temkinli olmaya ittiğini ve halkın hala doları tercih ettiğini savundu. Bununla birlikte Arjantin’in Bitcoin ile ilişkisinin hızla geliştiğini belirten Puel, bunun ekonomik zorluklar ve yüksek enflasyondan kaynaklandığını vurguladı.

Bitcoin’in El Salvador’da farkındalığın fazla olduğunu ancak genellikle turistik bölgelerde sık kullanıldığını belirten Puell, Arjantin halkının büyük çoğunluğunun Bitcoin’i benimsediğini yazdı. Arjantinlilerin 2023 yılı enflasyon beklentisinin %147 olduğunu hatırlatan araştırmacı, halkın bu denli bir değer kaybından kaçınmak için Bitcoin gibi yatırım araçlarını tercih ettiğini söyledi.

Puell, Arjantin’in Bitcoin yanlısını başkan adayı Milei’nin 13 Ağustos’ta ülkenin yaz ön seçimlerinde kazandığı zaferin yalnızca Arjantin’in ekonomi politikalarında potansiyel bir değişime işaret etmekle kalmadığını aynı zamanda Bitcoin fiyatında keskin bir artışı tetiklediğini öne çıkardı.

Verilere göre Milei’nin kısmi zaferine paralel olarak Arjantin borsalarında işlem gören Bitcoin fiyatı %20’den fazla yükselerek 10,2 milyon Arjantin pesosuna ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!