Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Altcoinler Piyasadan Ayrıştı, Fiyatlar Düşüyor: İşte Nedeni!

Kripto para piyasası geneline hacimsiz bir hava hakimken Sui (SUI) ve Hedera (HBAR), piyasanın genelinden negatif yönde ayrıştı.

Neredeyse her kripto para projesi üzerinde bir miktar negatif etki yaratan kilitli token açılışları bu sefer Hedera ve Sui’yi vurdu. Her iki token da yaklaşan kilit açılım etkinlikleri öncesinde piyasa genelinin aksine düşüş performansı gösterdi.

Token Unlocks verilerine göre Hedera’da 62 milyon dolar, SUI’de ise 20,8 milyon olmak üzere bu hafta toplamda 82 milyon doların üzerinde kilitli varlık açılacak.

Serbest kalacak tokenlara karşılık piyasanın verdiği tepki ise negatif yönde oldu. CoinGecko verilerine göre 3 günlük periyotta SUI, 0,604 dolar seviyelerinden %15‘ten fazla düşüşle 0,5056 dolara kadar gerilerken HBAR, aynı süreçte %11’den fazla değer kaybederek 0,0595 dolar seviyesinden yazım fiyatı olan 0,0525 dolar seviyesine geriledi.

Öte yandan aynı süreçte Bitcoin (BTC) ve Ethereum’daki (ETH) değer kayıpları çok daha az oldu.

Hedera ve Sui’de yaşanan fiyat düşüşüne serbest kalan tokenların satılabileceği varsayımının neden olduğu dile getirildi. Ayrıca iki kripto paranın negatif performansı, geçtiğimiz ay yayınlanan ve kilit açılımlarının token fiyatının üzerindeki etkilerini inceleyen bir araştırmayı akıllara getirdi.

İlgili araştırmada, kilit açılımı gerçekleşecek tokenlarda serbest kalacak miktarın token günlük hacminden fazla olması durumunda, fiyatın kilit açılımına kadar düştüğü varlıkların serbest kalmasının ardından bir miktar toparlandığı ve sonrasında kilit açılım seviyesinin de altına düştüğü ortaya konmuştu.

Bu doğrultuda, Hedera’da serbest kalacak tutarın günlük işlem hacminden yaklaşık ortalama %51 daha fazla olması yatırımcıları Hedera fiyatı konusunda endişelendirdi. Ancak Sui’nin son 24 saatteki 76 milyon dolarlık işlem hacminin ortalama %29’u kadar varlığın serbest kalacak olması bu konuda yatırımcıları daha pozitif düşünmeye itti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!