Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve SEC’den Şaşırtıcı Ortak Hamle: İtiraz Ettiler!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Binance arasındaki davaya müşterileri adına dahil olmak isteyen “Eeon” isimli kuruluşa itiraz edildi.

SEC, haziran ayının başında Binance’e bir dizi farklı gerekçeyle dava açmıştı. Davada henüz kayda değer bir gelişme yaşanmasa da “Eeon” adlı bir kuruluşun müşterileri adına davaya müdahil olma talebi dikkat çekti. SEC ve Binance cephesi Eeon’a karşı ortak bir tutum sergileyerek bu dahil olma talebine itiraz ettiler.

Eeon’un Binance ve SEC’ten bu noktadaki talebi ise müşteri fonlarının alıkonulmasından dolayı oluşan zararların tazminat kapsamında ödenmesi oldu. Fakat kurumlar Eeon ile aynı görüşü paylaşmadı.

SEC Eeon tarafından iletilen bu talebe yanıt olarak mahkemeye verdiği dilekçede, söz konusu kuruluşun geçmiş davalarda kendisini ve müşterilerini çok başarısız bir şekilde temsil ettiğini öne çıkardı. Bununla birlikte Eeon’un davaya katılmasının önemli bir etkisi olmayacağını belirten SEC cephesi, iddialarının davalıların iddialarıyla aynı olduğunu ve müdahil olma şartlarını karşılamadığını savundu.

Benzer bir itiraz da Binance tarafından geldi. Binance, Eeon’un dilekçesini reddetmek için üç gerekçe sundu. Borsanın birinci gerekçesi SEC’nin bu müdahil olma talebine karşı çıkması oldu. Ek olarak Eeon’un davaya müdahale etmek için yasal gereklilikleri yerine getirmediğini belirten Binance, bu kurumun kendisini meşru bir çıkar tarafı olarak göstermemesini de bir diğer gerekçe olarak öne sürdü.

Eeon’un bu talebinin adeta Binance ve SEC’yi ilk defa bir konuda aynı fikirde olmaya ve birlikte hareket etmeye itmesi dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!