Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Tether’den Ortaklaşa 750 Milyonluk USDT İşlemi: Tamamlandı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, milyonlarca Tether’i (USDT) TRON (TRX) ağından Ethereum (ETH) ağına geçirdi.

Binance’in 12 Haziran tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruya göre bosra, TSİ 15.00 itibarıyla kullanıcıları için tüm ağlar üzerinde yeterli likidite sağlamak adına 750 milyon USDT‘yi TRON ağından Ethereum ağına taşıdı.

Bu işlemin Tether ekibiyle ortak bir şekilde yürütüldüğünü belirten Binance, cüzdanlarda büyük ve önemli bir hareket ile karşılaşılması durumunda nedeninin bu değişiklik olduğunu söyledi. Binance ayrıca fonların güvende olduğunu vurguladı.

Tether ise konu hakkında yaptığı açıklamada, 750 milyon USDT‘nin TRON ağından Ethereum ağına 3. taraf bir borsa ile koordineli çalışarak geçirildiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre USDT’nin bu süreçte arzında herhangi bir değişiklik olmadı. Tether’in Binance’e “3. taraf bir borsa” demesi ise gözlerden kaçmadı.

Bu açıklamanın, Tether’in Ethereum ağında 1 milyar USDT basmasının hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Tether tarafından yapılan açıklamada, 1 milyarlık USDT basımının ağ takasları ve envanter için gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

Bu doğrultuda, Tether’in bugünkü USDT basımının nedeni Binance ile ortaklaşa gerçekleştirilen işlemden kaynaklandığı anlaşılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!