Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yatırımcıları Dolandırıcılığa Dikkat: Hong Kong’da Binlerce Dolar Çalındı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’i taklit eden dolandırıcılar Hong Konglu kullanıcılardan yarım milyon dolar civarında kripto para çaldı.

Hong Kong merkezli kolluk kuvvetleri dolandırıcıların yeni yöntemine dair uyarıda bulundu. Yerel medya tarafından sunulan haberde, kimlik avı dolandırıcılarının kripto para borsası Binance’i taklit ederek gerçek Binance hesaplarına sızdıkları belirtildi. Kullanıcılara Binance’den gelen maillere ve mesajlara benzer içerikler gönderen dolandırıcılar, bu içeriklerle etkileşime geçen yatırımcıların hesaplarına sızarak yaklaşık 500 bin dolar çaldı.

Hong Kong polisi, son 2 hafta içerisinde 11 benzer vaka aldıklarını belirtirken yatırımcıları bu ve benzeri dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyardı. Yetkililer, bu tür içeriklere tıklamadan önce bağlantı güvenliğinin kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kolluk kuvvetleri, dolandırıcılara karşı bilinçlendirme konusunda yaptığı uyarıların yanı sıra yatırımcıları Hong Kong’da lisanslı olarak faaliyet gösteren kripto para platformlarını kullanmaya davet etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!