Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yıllar Sonra Çözüm Bulmaya Başladı, Para Cezasını Kabul Etti

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Brezilya hükümetiyle yaşadığı anlaşmazlığı yıllar sonra çözmeye başladı.

Binance, borsayı ülkede lisanssız şekilde ticaret hizmeti sunmakla suçlayan Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM) ile anlaşma sağladı. Bu kapsamda CVM’ye 9,6 milyon real (yaklaşık 1,76 milyon dolar) ödeyecek.

CVM tarafından yapılan açıklamada, “15 Şubat 2024’te yeni bir Taahhüt Sözleşmesi teklifi sunuldu ve Taahhüt Sözleşmesi Komitesi (CTC) ile yapılan müzakereler sonrasında başvuru sahibi, CVM’ye 9,6 milyon real ödeme yapmayı taahhüt etti” dendi.

Taraflar yıllardır anlaşamıyordu

Brezilya’nın SPK’si olan CVM, Binance’nin ülkede türev ürünlerine dayalı hizmetler sunmasını 2020’de yasaklamıştı. Türev sözleşmelerinin menkul kıymet olduğunu belirten kurum, Binance’nin menkul kıymet aracısı olarak hizmet vermek için gerekli yetkilere sahip olmadığını belirtti.

Bir Binance yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre borsanın Brezilya’da türev ürünleri sunmasına izin verilmiyor.

Binance sözcüsü, “Düzenleyicinin 2020’deki ilk bildiriminden bu yana Binance, yetkililere yanıt vermek ve yerel gereksinimlere uymak için gerekli tüm adımları attı,” dedi.

Aynı isim, “CVM’nin Taahhüt Sözleşmesi’ni kabul etme kararı, Binance’in zaman içinde yaptığı düzenlemelerin ve iyileştirmelerin düzenleyici kurum için yeterli olduğunu yeniden teyit ediyor” diye ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!