Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yöneticisi Yasal Problemler Yaşadığı Hükümete Dava Açtı!

Nijerya’da gözaltına alınan Binance yöneticisi, insan haklarına aykırı davrandıkları gerekçesiyle hükümete dava açtı.

Kripto para borsası Binance’in iki üst düzey yetkilisinin Nijerya’da tutuklanmasıyla birlikte başlayan gerginlik insan hakları davasına kadar uzandı.

Geçtiğimiz şubat ayında Nijerya havaalanında tutuklanan Tigran Gambaryan ve Nadeem Anjarwalla manşetlerin konusu olmuştu. Hatta Nadeem Anjarwalla kısa süre önce kolluk kuvvetlerinin elinden kaçmayı başarmış ve ülkeden firar etmişti.

Yerel basının aktardığına göre tutukluluğu devam eden Tigran Gambaryan ise Nijerya Ulusal Güvenlik Danışmanı ile Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu’na temel insan haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açtı.

Tigran Gambaryan sunduğu gerekçede Nijerya topraklarına girdiği an iş arkadaşıyla birlikte tutuklanıp pasaportlarına el konulmasının bireyin kişisel özgürlük hakkını garanti altına alan ülke anayasasını ihlal ettiğini vurguladı.

Habere göre Gambaryan ile birlikte gözaltına alınan ve ardından kaçmayı başaran Binance’in Afrika bölge müdürü Nadeem Anjarwalla de benzer bir şikayette bulundu.

Kısa süre önce açıklamada bulunan Nijerya Merkez Bankası (CBN) Başkanı Olayemi Cardoso geçen yıl Binance Nijerya üzerinden 26 milyar dolar değerinde fon akışı olduğunu söylemiş ve borsayı kara para aklamaya yardım etmekle suçlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!