Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yöneticisi Borsa ile Yasal Savaştaki Ülkede Hapisten Kaçmayı Başardı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Nijerya da tutuklanan bir yetkilisi, “cuma namazına gitmem gerekiyor” diyerek ülkeden kaçtı.

Nijerya yerel haber ajansı Premium Times tarafından aktarılan özel bir haberde, vergi kaçakçılığı ve diğer birtakım suçtan göz altında tutulan iki Binance yetkilisinden birinin “cuma namazını” bahane ederek ülkeden kaçtığına yer verildi.

Tutuklu yetkililerden biri olan Nadeem Anjarwalla, kolluk kuvvetlerine Ramazan ayında olduğumuzu ve bu mübarek ayda cuma namazını kaçıramayacağını söyleyerek kısa süreliğine izin almayı başardı. Görevliler eşliğinde camiye götürülen Nadeem Anjarwalla, yaptığı plan doğrultusunda bir boşluk yakalayarak havalimanına gitmeyi başardı ve ilk uçakla ülkeden firar etti.

Nijerya Göçmenlik Bürosu yetkilisi Binance yöneticisinin Nijerya’dan Kenya pasaportuyla kaçtığını söyledi. Kenya vatandaşlığı da bulunan yetkilinin yakalandığı sırada üzerinde sadece İngiltere pasaportu vardı ve Kenya pasaportuna nasıl eriştiği bilinmiyor. Yetkililer Nadeem Anjarwalla’nın hangi ülkeye uçtuğunu ve mevcut konumunu araştırdıklarını söyledi.

Konuyu yakından takip eden birisinin aktarımına göre her iki yetkili de hapishanede telefon ve internet erişimi dahil çok konforlu imkanlara sahipti ve muhtemelen bu süreçte kaçış için planlamalar yaptılar.

Binance ve Nijerya arasındaki gerilim tırmanıyor

Kısa süre önce açıklamada bulunan Nijerya Merkez Bankası (CBN) Başkanı Olayemi Cardoso geçen yıl Binance Nijerya üzerinden 26 milyar dolar değerinde fon akışı olduğunu söylemişti. Bu açıklamanın ardından kısa süre sonra tansiyon tırmanırken iki Binance yetkilisi, Nijerya havaalanında tutuklanmış ve pasaportlarına el konulmuştu.

Binance yetkililerine döviz manipülasyonuvergi kaçakçılığı ve yasa dışı operasyon gibi suçlamalar yöneltilmişti. Binance’de karşılık olarak Nijerya para birimini borsadan delist etme kararı almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!