Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Yasal Savaşı Kızışıyor: Ülke Yetkililerinden Yeni Emir Geldi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile olaylı olan Nijerya, borsaya yönelik soruşturmaları hızlandırdı ve yeni emir verdi. 

Nijerya’nın yerel haber kaynağı Peoples Gazette’ye göre Nijerya mahkemesi, Binance’in Nijerya’nın mali suçları araştıran kolluk kuvveti EFCC’ye yapılan işlemler hakkında kapsamlı bilgi vermesini emretti.

Söz konusu emir Nijerya’nın Binance’deki en iyi yüz kullanıcısına ve son altı ayda yapılan tüm işlem geçmişine yönelik bilgileri istemesinin ardından geldi.

Mahkeme tarafında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

29 Şubat 2024 tarihinde dosyalanmış başvuru, talep edildiği şekilde kabul edilmişti. Mahkeme, Binance’in komisyona kendi platformunda işlem yapan Nijeryalı tüm kişilerle ilgili bilgi sağlaması yönünde emir vermişti. 

Binance’in Nijeryalı yetkililerin ülkenin aynı zamanda yolsuzlukla mücadele kurumu olan EFCC’ye rapor verip vermeyeceği henüz belli değil.

Kısa süre önce iki Binance yetkilisi, Nijerya havaalanında tutuklanmış ve pasaportlarına el konulmuştu. Nijerya daha sonra borsanın CEO’su Richard Teng’i de ülkeye çağırmıştı. Buna karşılık olarak Binance de Nijerya parasını delist ettiğini açıklamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!