Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Halindeki Kripto Para Şirketi SEC ile 21 Milyon Dolara Anlaştı!

İflas eden kripto kredi platformu Genesis, SEC suçlamalarını çözüme ulaştırmak için 21 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Kripto para borsası FTX’in iflasından büyük yara alan ve adeta bir yıkıma sürüklenen Genesis, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) suçlamalarını çözüme kavuşturmak için 21 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti.

Düzenleyici kurum tarafından 19 Mart günü yayınlanan resmi bildiride, bu anlaşmaya uzun bir sürecin sonucunda varıldığı belirtildi. Ek olarak açıklamada bulunan Gary Gensler, yapılacak ödemelerin yatırımcıların yararına olacağını vurguladı:

Bugünkü anlaşma, piyasaya ve yatırımcılara kripto kredi platformlarının ve diğer aracıların zaman içinde test edilmiş menkul kıymetler yasalarımıza uyması gerektiğini açıkça belirtmek için yapılan önceki eylemlere dayanıyor. Bunu yapmak yatırımcıları en iyi şekilde korur. Piyasalarda güveni artırır. İsteğe bağlı değil. Bu kanundur.

Geçtiğimiz yıl SEC, Genesis’in kayıt dışı şekilde menkul kıymet satışı yaptığını belirterek Genesis’e dava açmıştı. SEC suçlamaya konu olan ürünün, “Earn” programı olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!