Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Para Fonlarında Seri Sona Erdi: Kurumsallar 3 Altcoin’i Topluyor!

Bitcoin (BTC) derin düzeltmenin ardından toparlanırken geçtiğimiz hafta kurumsal kripto para fonlarından 942 dolarlık çıkış görüldü. 

Coinshares resmi blog sayfasında paylaştığı verilerde, iki hafta önce kurumsal kripto para fonlarına tüm zamanların en yüksek seviyesi olan net 2,9 milyar dolarlık rekor giriş olurken bu hafta 942 milyon dolar çıkış olduğu belirtildi.

Söz konusu çıkış 7 hafta boyunca toplam giren 12,3 milyar doların ardından ilk çıkış oldu. Grayscale fonlarından toplam 2 milyar dolarlık çıkış olurken ETF ihraççıları 1,1 milyar dolar yatırım topladı.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 904 milyon dolarla yine Bitcoin (BTC) yer aldı.

Öte yandan Ethereum’a (ETH) da 34,2 milyon dolar fon çıkışı olurken short (kısa) Bitcoin fonundan 3,2 milyon dolarlık çıkış gözlemlendi.

Altcoinlere ilgi vardı

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin ve Ethereum’dan çıkarken Polkadot (DOT), Litecoin (LTC) ve Avalanche’a (AVAX) yöneldi.

Solana’dan geçtiğimiz hafta 5,6 milyon dolarlık, Cardano’dan (ADA) 3,7 milyon dolarlık çıkış görülürken Polkadot’a 5 milyon dolarlık, Litecoin’e 2 milyon dolarlık ve Avalanche’a 2,9 milyon dolarlık para girişi oldu.

Coinshares raporuna göre en çok çıkış yapan ülkelerin başında ABD’li yatırımcılar geldi. Bunların büyük kısmını spot Bitcoin ETF ihraççılarının alımları oluşturdu.

Bununla birlikte İsveç’ten 37 milyon dolar ve İsviçre’den 25 milyon dolar çıkış yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!