Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Bitcoin Halving’e Nasıl Hazırlanılacağını Açıkladı: Bu Sefer Farklı!

Glassnode, spot Bitcoin ETF akışını ve yaklaşmakta olan Bitcoin (BTC) yarılanmasının olası etkilerini yorumladı.

On-chani analiz platformu Glassnode tarafından aktarılan günce raporda, Bitcoin’in önümüzdeki günlerde nasıl bir tutum sergileyebileceğine dair düşüncelere yer verildi.

Geçtiğimiz yarılanma döngülerinden farklı olarak bu sefer spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) etkisinin yeni ve önemli bir parametre olarak ortaya çıktığını belirten analistler, uzun vadeli yatırımcı ve arz matematiğinin dinamiklerini işaret etti.

Bitcoin yarılanmasına yaklaştıkça volatilitenin kaçınılmaz olarak artacağı dile getirilirken spot Bitcoin ETF alımlarının bu volatiliteye tampon olabileceği vurgulandı. Yatırımcıların, spot Bitcoin ETF’lerine ilişkin faaliyetleri yakından takip ederek ve olası volatiliteye karşı tedbir alarak bu sürece hazırlanabilecekleri ifade edildi.

Glassnode tarafından sunulan bu raporda ayrıca talebin aynı kalması durumunda yarılanmayla birlikte azalacak üretimdeki arzın fiyatı yukarı yönlü taşıyabileceği kaydedildi:

Ancak mevcut piyasa koşulları tarihsel normlardan farklıdır. Yarılanmaya yaklaştıkça, ETF’lerden gelen artan talebe kıyasla, çıkarılan ve dolaşıma sokulan yeni bitcoinlerin etkisi daha az önemli hale geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!