Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yöneticisine Destek Sürüyor: Federal Savcılar Mektup Gönderdi

ABD’deki eski federal savcılar ve görevliler, Binance yöneticisinin kurtarılması için çağrıda bulundu.

Eski federal savcılardan ve memurlardan oluşan 108 kişilik bir grup, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’e bir mektup gönderdi.

Daha fazla çaba gerekiyor

ABD hükümetinin Binance’nin yasal uyumluluk müdürü Tigran Gambaryan’ın Nijerya’daki hapishaneden kurtarılması için “daha fazla” çaba göstermesi gerektiği vurgulandı.

Mektubu gönderenler arasında, şu anda Coinbase’nin yönetim kurulunda olan eski federal savcı Katie Haun da yer alıyor.

Hükümetin Gambaryan’ı kurtarmak için attığı adımların “tümüyle yetersiz” olduğu, bu şekilde “eylemsiz kalmaya devam etmenin sonuçlarının korkunç olabileceği” belirtildi.

Mektupta, “ABD diplomasisinin tüm gücünü kullanıp Tigran’ın bir an önce serbest bırakılmasını, ailesine ve onurlu bir şekilde hizmet ettiği ülkesine geri getirilmesini talep etmenizi istirham ederiz” denildi.

Gambaryan’ın Nijerya’daki durumu

ABD vatandaşı olan Gambaryan, Binance’ye katılmadan önce ABD Vergi Dairesinde (IRS) görev almıştı.

Nijerya hükümetinin davetiyle şubat ayında ülkeyi ziyaret eden Gambaryan, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklandı. Gambaryan, suçlamaları reddetti.

Geçen ayki duruşma sırasında Gambaryan’ın bayıldığı öğrenildi. Hakim, kendisinin Kuje hapishanesinden özel bir hastaneye sevk edilmesine karar verse de iddialara göre Nijerya’daki yetkililer, bunu yerine getirmedi.

Geçtiğimiz günlerde ABD’deki 16 Kongre üyesi, Joe Biden’a benzer bir mektup göndererek, Gambaryan’ın kurtarılmasını talep etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!