Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance/Zhao, Servetinin Büyük Kısmını Bağışlamayı Düşünüyor

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, “çok fazla paraya ihtiyacının olmadığını” ve  kişisel servetinin %99’unu bağışlayabileceğini açıkladı.

Spot ve türev kripto para hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in CEO’su, Associated Press’e verdiği röportajda servetinin büyük kısmını bağışlamayı planladığını söyledi.

“Kişisel olarak, finansal açıdan özgürüm. Çok fazla paraya ihtiyacım yok ve şu anki hayat tarzımı, bu haliyle sürdürebilirim. Rockefeller’den günümüze kadar gelmiş servetli pek çok girişimcinin ya da kurucunun yaptığı gibi ben de servetimin büyük kısmını bağışlamaya niyetliyim. Servetimin %90’ını, 95’ini veya %99’unu bağışlamayı düşünüyorum.”

Kripto para piyasasına 2014 yılında bitcoin (BTC) satın alarak yatırım yapmaya başlayan Zhao, aldığı bitcoinlerin büyük kısmını hala tuttuğunu, bunun dışında servetinin büyük kısmının Binance Coin’den (BNB) oluştuğunu belirtti.

Forbes’un listesine göre Changpeng Zhao’nun servetinin yaklaşık 2 milyar dolar düzeyinde olduğu tahmin ediliyor. Zhao’nun buna ek olarak Binance’te “hatırı sayılır” miktarda hissesi bulunuyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre Binance’in 300 milyar dolarlık bir değerleme elde edebileceği düşünülüyor.


Görsel: Changpeng Zhao, İstanbul’da (Koin Bülteni arşivi)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!