Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BofA Anketine Katılanların Dörtte Biri Bitcoin’in Bir Yılda 75.000 Doları Aşabileceğini Düşünüyor

Bank of America tarafından düzenlenen ankete katılan fon yöneticilerinin yaklaşık %25’i, bitcoin fiyatının gelecek 12 ay içerisinde 75.000 doları aşabileceğini düşünüyor.

5-11 Kasım aralığında düzenlenen ankete katılan fon yöneticileri, 2022’de en çok getiri sağlayacak yatırımların sırasıyla gelişmekte olan ülkelerdeki hisse senetleri (%34), ABD’deki hisse senetleri (%30) ve bitcoin (%12) olmasını bekliyor.

Bitcoin’in gelecek yıl boyunca petrolden ve altından daha iyi bir grafik çizebileceği düşünülüyor.

Kendi aralarında toplamda 1.1 trilyon dolar değerinde varlığı yöneten 345 yöneticinin yer aldığı ankete göre fon yöneticilerinin büyük kısmı, bitcoin’in önümüzdeki bir sene içerisinde 50.000 dolar ile 75.000 dolar aralığında kalacağını öngörüyor.

Bloomberg’in aktarımına göre anket katılımcılarının %59’u bitcoin’in içinde bulunduğu durumu “balon” olarak nitelendiriyor. Bu görüşe katılan yatırımcıların oranı yılın ortasında %75’e kadar yükselmişti.

Fon yöneticilerinin mevcut genel görünümde en riskli buldukları şeyler enflasyon, faiz artışları ve Çin ile ilişkiler olurken, katılımcıların %51’i enflasyonda düşüş öngörüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!