Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan/Modi, Devletleri Kripto Para Konusunda İş Birliğine Çağırdı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, perşembe günü yaptığı konuşma sırasında “tüm demokratik ulusları” kripto para konusunda iş birliği yapmaya çağırdı.

Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü tarafından düzenlenen forumda kripto paralar hakkında konuşan Modi, “Bunun yanlış ellere geçmemesi ve gençlerimizi bozmaması için tüm demokratik ulusların bunun üstünde çalışması önem taşıyor.” açıklamasında bulundu.

Economic Times’ın çarşamba günkü haberine göre Hindistan hükümetinin kripto paraları bunların ödeme aracı olarak kullanılmasını önleyen fakat altın, hisse senedi, tahvil gibi kullanılmasına müsaade eden bir yasal çerçeveye oturtması muhtemel görülüyor.

Blockchain analiz şirketi Chainalysis’in verilerine göre Hindistan’daki kripto para pazarının toplam işlem hacmi, Nisan 2020-Mayıs 2021 tarihleri arasında 923 milyon dolardan 6.6 milyar dolara yükseldi.

Kripto paralar için hazırlanmaya devam eden yasal düzenlemelerin, gelecek birkaç hafta içerisinde taslak halinde kabineye sunulması bekleniyor.


Görsel: Narendra Modi ABD’de, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!