Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’de Sular Durulmuyor: Bir Kullanıcı, Binance Güvenlik Açığı Nedeniyle Bitcoinlerini Kaybettiğini İddia Ediyor

Son dönemde yaşadığı zorluklar ile gündeme gelen Binance için işler pek de iyi gitmiyor. Son olarak ünlü sosyal paylaşım platformu Reddit’te bir kullanıcı, borsanın işlemlere devam edileceğini açıklamasının ardından elindeki tüm Bitcoin’leri kaybettiğini belirten bir mesaj atarken, bu durum bir anda sosyal medyada gündeme oturdu.

Reddit kullanıcısı, şu ifadeleri kullandı:

”Tamamdır, şu an Binance tarafından bir cevap geldi. Birkaç mesajın ardından sorunu bulduk. Sanırım benim bilgisayarım hacklenmiş ve emailime sızılmış. 2FA sistemim ile ilgili bilgiler de Dropbox’da idi. Oradan da gerekli şifreler alınmış ve bu da hesabıma girmekte kullanılmış.

Binance hesabıma girmeyi başardıklarında ise süreç hızlanmış ve işlem gerçekleşmiş. Gerçekten çok ama çok üzgünüm. Tüm param gitti. Hiçbir çözümüm yok. Her neyse, tüm nazik düşünceleriniz için teşekkürler. Lütfen dikkat edin, hırsızlar her yerdeler. Bir şifremi kaybettim ve başıma neler geldi. Neredeyse tüm param hiç oldu.”

Kullanıcı, hackerların hesabına girip çaldıkları tüm tokenleri başka bir yere aktardığını belirtirken, bu noktada esas sorun Binance oldu. Binance’in güvenliği şu anda tüm sosyal medya platformlarında ciddi manada sorgulanırken kullanıcılar, Binance’in son işlemleri durdurma sürecinin ardından ciddi bir güvenlik açığı barındırdığı yönünde mesajları birbiri ardına atmaya başladı.

Hatırlanacağı üzere Binance, platformdaki tüm kripto para ticaret işlemlerini birkaç saatliğine durdurmuş ve tüm kullanıcılarından kendi API anahtarlarını tekrar oluşturmalarını istemiş, kendilerinin tüm API anahtarlarını sildiklerini belirtmişti. SysCoin olayının ardından yaşanan bu sürecin birçok kullanıcıyı hayli olumsuz etkilediği belirtilirken, Reddit’teki bu mesaj ile sürecin ayyuka çıktığı kaydedildi. Bazı doğrulanamayan iddialara göre, bu sürecin ardından borsadan yaklaşık 7 bin adet BTC’nin kaybolduğu dahi belirtiliyor.

Burada esas sorunun hesaptan farklı ülkelerdeki IP adresleri kullanılarak çoklu işlem yapılması olduğu belirtilirken, birçok kullanıcı Binance’in bu noktada neden bir onaylama sürecine gitmediğini ve gönderimlerin doğruluğunu kontrol etmediğini de anlayamadığını sıklıkla ifade ediyor. Bunlara ek olarak, yapılan gönderimlerin geriye alınamaması da yaşanan mağduriyetini bir kat daha arttırıyor. Bakalım konu ile ilgili önümüzdeki günlerde neler yaşanacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • M
    Posted 07 Temmuz 2018 - 23:01 23:01

    Benim bir arkadaşımın başına da geldi aynı sorun.

    Mailini kaptırmış arkadaşım. Nasıl olduysa Binance’a girip 2FA iptal ettirmiş ve bütün 5 BTC değerindeki koinini araklamışlar. Binance tüm felaketlerin yuvası haline geldi.

Leave a comment