Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar Ağı Üzerinde Yeni Bir Platform Oluşturuldu: Karşınızda StellarX

Stellar platformu, kendi üzerinde kurulan ve evrensel bir pazar olmayı hedefleyen StellarX platformunu duyurdu. Hızlı, basit ve kolay anlaşılır olan bu sistem üzerinde kullanıcılar Stellar platformunun kendi kripto parası olan XLM’yi kullanarak gönderimler yapabilecek. Bu gönderimlerin saniyeler sürmesi beklenirken, platformun trade işlemleri için direkt olarak cüzdanları kullanacağı da açıklandı.

Stellar platformu üzerinde geliştirilen uygulamanın doğası sayesinde hiçbir borsa, madenci ya da kişi gönderimlerin bir parçasından pay sahibi olamayacak. Platformun tamamen kişiden kişiye ya da bir başka deyişle traderdan trader’a olması bekleniyor.

Stellar ağı üzerinde gönderim ücretlerinin çok düşük olduğu bilinirken, StellarX üzerinde bu oran neredeyse sıfıra yakın olacak. Ayrıca Stellar’ın otomatik %1 enflasyonu da, aynı şekilde StellarX üzerinden kullanıcılara sunulacak. StellarX’in medium hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise süreçten duyulan memnuniyet dile getirildi.

Yakın dönemde, Blockchain tabanlı telefon ağı YOVO da, Stellar ağı üzerinde bir platform inşa etmişti. YOVO, merkezini Malta’ya taşıyacağını duyururken, XLM’nin kullanım alanının bu hamle ile daha da artması ve bunun da XLM’ye ciddi bir fayda sağlaması bekelniyor.

Stellar ayrıca IBM ile yaptığı anlaşmalar da büyük bir dikkat çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment