Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee, Hedef Tahtasına Bu Sefer de Hindistan Merkez Bankasını Koydu

Kripto para camiasının en nevi şahsına münhasır karakterlerinden birisi olan John McAfee’nin hedefinde bu sefer de Hindistan Merkez Bankası vardı. Resmi Twitter hesabından Hindistan Merkez Bankası’nı (RBI) eleştiren McAfee, finansal kurumların RBI ile iş yapmamaları gerektiğini belirtti. McAfee ayrıca bundan sonra RBI ile iş birliğini sürdüren bankalar ve kurumlar için de, boykot çağırısı yapacağını ifade etti. McAfee, attığı tweette şunları söyledi:

”RBI, merkezi güçlerin gaddarlığı ile bir şeyleri zorla başarma yoluna gidiyor. Ben, RBI ile bağını devam ettiren firmalar için de bir boykotun gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu noktada birlikte durmalı ve hareket etmeliyiz.”

Daha önce çıkan haberlere göre, RBI kripto paralar konusunda artısı ve eksisini çok da tartmadan, gaddarca bir davranış sergiliyor. Bankanın bu tutumunu değiştirip değiştirmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Son birkaç ay, Hindistan kripto para camiası için hiç de kolay geçmedi. İlk olarak 6 Nisan’da RBI, bankalara kripto para borsalarına hizmet vermemeleri gerektiğine dair bir emir metni gönderdi ve tüm bankalara sürece adapte olmaları için 3 ay verdi. O 3 ay ise 5 Temmuz günü itibariyle sona ererken, bazı enteresan olaylar da süreç içinde yaşandı.

Bankanın aldığı bu karar bir üst mahkemeye bozulması istemi ile gönderilirken, konuyla ilgili karar tarihi ise 3 Temmuz olarak belirlenmişti. Konuyla ilgili yapılan duruşmada mahkeme heyeti, geçici bir yasak kaldırma sürecine ilişkin talebi reddederken bu haber üzerine ülkedeki kripto para borsaları nakit para çekim işlemlerini durdurmak zorunda kaldı. Konuyla ilgili bir sonraki duruşma ise 20 Temmuz’da gerçekleşecek.

Hükümet de merkez bankasının yaptığı bu hamlenin arkasında duruyor. Hindistan, kripto para ticareti konusunda önemli bir merkez olduğu için yaşanan bu olumsuzluklar da, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların yaşadığı düşüşe katkıda bulunuyor.

Hindistan vatandaşları ise konudan oldukça rahatsız ve bu yasağın bir an önce kalkmasını ve işlerin normalleşmesin istiyor. Konuyla ilgili bir tweet atan Hintli kripto para ticaretçisi Rahul Kanotra, McAfee’nin boykot çağırısna katıldığını belirtirken alınacak bir aksiyonun, hükümetin kararını değiştirmesinde rol oynayabileceğini belirtti. Diğer bazı görüşler ise, böylesi bir hamlenin yasağı kaldırmada hiçbir etkisi olmayacağı yönünde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment