Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den 100 Bin ETH’nin İadesine Destek

Kripto para borsası Binance, 2017-18 döneminde 100 bin ether’ın (ETH) çalınmasıyla sonuçlanan dolandırılık vakasındaki kurbanlara destek oldu.

ABD’deki yetkililer, bundan birkaç yıl önce Centra Tech adlı bir şirket tarafından dolandırılan 170 binden fazla yatırımcının paralarını iade edebilmek için 100 bin adet ether’ı geri almayı başarmış, şirketin kurucularından Sohrab Sharma sekiz yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Centra Tech, 2017 yılının ortasında kurulmuş ve yatırımcılara kripto paralarla ilgili ürün ve hizmetler sunduğu yönünde yanıltıcı açıklamalar yapmıştı.

Şirketin yalan beyanlarına kanan yatırımcılar, Centra Tech (CTR) token alabilmek için şirkete toplamda milyonlarca dolar değerinde kripto para yatırdı.

ABD Adalet Bakanlığı’nın çalışmaları neticesinde bu dolandırıcılğa kurban giden yatırımcılara ait dijital varlıkların kayda değer bir kısmı geri alınmış, yetkililer kurbanlara para iadesi yapabilmek için bu dijital varlıkları dolar karşılığında satmıştı.

Binance tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Adalet Bakanlığı’nın çalışmalarına Binance de yardımcı oldu. Binance CEO’su Changpeng Zhao, şunları söyledi:

“Centra Tech dolandırıcılığına kurban gitmiş kişilerin bulunması konusunda ABD Adalet Bakanlığı ile birlikte çalışmış olmaktan ötürü gurur duyuyoruz. On binlerce yatırımcının, (kaybettikleri) paraları geri alabilecek olması bizi çok sevindiriyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!