Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türev Kripto Borsası Deribit 400 Milyon Dolardan Değerlendiriliyor

Pazar payı bakımından dünyanın en büyük bitcoin opsiyon borsası olan Deribit, toplamda 400 milyon dolar üstünden değerlendiriliyor.

Panama merkezli borsanın piyasa değeri, sektörde son dönemlerde yaşanan olayların ardından değişiklik gösterdi.

Halihazırda QCP Capital, Akuna Capital ve 10T Holdings’den yatırım alan Deribit, yapılan son anlaşma kapsamında yaklaşık 40 milyon dolar daha fonlama aldı.

Deribit, bundan birkaç ay önce günümüzde iflas sürecine girmiş olan Three Arrows Capital’ın çöküşünden olumsuz yönde etkilenen isimler arasında yer alıyordu. Çünkü Three Arrows Capital, teminat tamamlama çağrısını karşılayamamıştı.

Deribit, aldığı bu yeni fonlamayı rezervlerini toparlamak için kullanacak. Ancak Three Arrows Capital ile yaşanan olaylar, Deribit’in piyasa değerini olumsuz yönde etkiledi.

Deribit, geçen yılın ağustos ayında 100 milyon dolar fonlama alıp, 2,1 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı.

Deribit yönetimi, yine de borsanın değerindeki düşüşü bir endişe kaynağı olarak görmüyor. Borsanın CCO’su Luuk Strijers’ın açıklamalarına göre bunun sebebi, bu fonlamanın borsaya halihazırda yatırım yapmış isimlerden alınmış olması.

Strijers’ın açıklamalarına göre Deribit’in gerçek piyasa değeri, ancak mevcut yatırımcılardan farklı bir yatırımcıdan fonlama alındığı zaman anlaşılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!