Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den 3 Altcoin İçin Delist Geldi, Fiyatlar Çakıldı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, üç altcoin’i delist edeceğini açıkladı.

Binance 11 Nisan Salı günü yaptığı resmi açıklamada, halihazırda borsada işlem gören Kepple (QLC), Neblio (NEBL) ve Auto (AUTO) adlı kripto para birimlerini TSİ 18 Nisan saat 06.00 itibariyle platformdan delist edeceğini duyurdu. 

Delist kararının, mevcut listelenen varlıkların yüksek standardı karşılamaya devam edip etmediklerine yönelik yapılan periyodik incelemeler sonucunda alındığı bildirildi.

Açıklamaya göre Binance, kullanıcılar için ilgili altcoinlerin yatırma işlemlerini 19 Nisan 06.00‘ye, çekme işlemleri ise 18 Temmuz 12:00‘ye kadar desteklemeye devam edecek. Borsa ayrıca söz konusu varlıkları Binance Gift Card ve Binance Pay’den de çıkaracak.

Öte yandan alınan karar ile birlikte AUTO, marjin işlemlerden de delist edilecek. Binance, 17 Nisan’da izole marjin işlemlerden 12 Nisan’da ise çapraz marjin işlemlerden AUTO/USDT, AUTO/BUSD ve AUTO/BTC işlem çiftlerini kaldıracak.

CoinGecko verilerine göre QLC ve AUTO fiyatı delist duyurusu ile adeta çakıldı. QLC haber ile birlikte 0,764 dolardan %80’e yakın üzerinde düşüşle 0,018 dolara, AUTO ise 237 dolardan %20’nin üzerinde düşüşle 177,5 dolara kadar geriledi.

Ancak NEBL’de durum biraz daha farklı gerçekleşti. Delist kararı sonrası %15’e yakın bir artış yaşayan NEBL, 0,885 dolardan 1,02 dolara ulaştı fakat daha sonra eski seviyelerine geldi. Bu yükselişin altcoin’den çıkış yapmak için yapılan bir yükseliş (exit pump) olduğu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!