Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Haziran Ayından Bu Yana İlk Defa 30 Bin Doların Üzerinde: Yükseliş Sürecek Mi?

Bitcoin (BTC), bu yılın başından beri gösterdiği performans ile birlikte geçtiğimiz yılın haziran ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak 30 bin dolar direncini kırdı.

Bitcoin, son 24 saatlik periyotta gösterdiği %6,3’lük yükseliş performansıyla 30.000 dolar barajını aşarak 2022 yılının Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Yılın başından bu yana %80’e yakın bir yükseliş yaşayan Bitcoin, bu hareketiyle en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olmayı başardı.

Yükseliş Sürecek Mi?

ABD merkezli bankacılık krizinin patlamasıyla özellikle Bitcoin ve altına yönelen yatırımcılar bu güvenli limanlar üzerinde kayda değer artışları tetiklemiş oldu. ABD Merkez Bankası’nın (FED) bankaları kurtarmak için verdiği borçlar ve piyasaya enjekte ettiği yüz milyarlarca dolar likidite yükselişin yakıtı olarak işlev gördü.

Henüz bankacılık krizi konusunda ciddi yol alınamamış olması ve FED’in dolar basmaya devam etmesi durumunda Bitcoin’in yükselişini sürdüreceği düşünülüyor. Ayrıca bazı analistlere göre 30 bin dolar bandı Bitcoin için çok hayati bir seviyeyi temsil ediyor ve eğer bu seviye üzerinde bir kalıcılık sağlanabilirse fiyat yukarı yönlü hareketini hızlandırabilir.

Öte yandan bu son yükselişin short pozisyonlar için bir likidasyon operasyonu olduğunu düşünenler de bulunuyor. Bu düşünceyi destekleyen analistlerin gerekçesi ise yarın açıklanacak ABD TÜFE verileri ve Ethereum (ETH) mainnet üzerinde Şangay entegrasyonunun yatırımcıları kar satışı yapmaya itme potansiyeli olarak gösteriliyor.

Piyasa yorumcularının önem verdiği bir diğer gösterge olan Korku ve Açgözlülük endeksi ise 68 puan seviyesine dayandı. Bu endeks her ne kadar volatil piyasa şartlarında fiyat için hızlı bir takip yapma şansı sunmasa da piyasanın hangi yönde baskılandığına ve alıcıların ortalama ruh haline dair fikir edinmemize yardımcı oluyor. Açgözlülüğün arttığı bu piyasa şartlarında yatırımcıların mantıklı ve temkinli kararlar vermesi önem taşıyor..

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %7,6 yükseliş performansı sergileyen BTC, 28.224 dolar seviyesinden 30.397 dolara kadar yükseldi. BTC yazım esnasında 30.089 dolarda işlem görüyor. Son 24 saat içerisinde yaşanan ani yükseliş hareketi toplamda 169 milyon dolarlık pozisyonun tasfiyesine yol açarken bu pozisyonların %87’sini short (kısa) yönlü işlemler oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!