Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Çalınan Bitcoin’ler Harekete Geçti!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, geçtiğimiz 7 Mayıs tarihinde talihsiz bir saldırıya kurban itti ve toplamda 7.000’den fazla Bitcoin çalındı. Basın saatine göre 42.8 milyon dolara denk gelen bu vurgunun failleri ise hala tespit edilemedi ve olayla ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor.

9 Mayıs tarihinde The Block tarafından aktarılan bir habere göre, Binance’den çalınan Bitcoin’ler yedi ayrı adrese transfer edildi.


7.000 BTC’nin aktarıldığı işlemin sonucunda 44 farklı cüzdana aktarım yapıldı. 44 adresteki bütün BTC’ler ise daha sonra 6 tanesinin 1.060.6 BTC, 1 tanesinin ise 707.1 BTC tuttuğu yedi adrese gönderildi. Confirm isimli kara para aklamayı önleme firması da daha önce 1.227 BTC’nin de birisinde 707 BTC, diğerinde 520 BTC bulunan iki adrese aktarıldığını doğrulamıştı.

Saldırganların ilk işlemde fonları 44 farklı cüzdana göndermesinin ve daha sonra bunları birleştirmelerinin sebebi büyük ihtimalle izlerini kaybettirmek olsa da, blockchain üzerinde iz kaybettirmek özellikle böyle büyük bir borsanın hacklenmesi sonrası oldukça zor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment