Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Hacklenmesi ile Kripto Para Borsalarından Çalınan Toplam Miktar Ne Kadar Oldu?

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan ve geçtiğimiz yıllarda Coinbase gibi lider borsaların pabucunun dama atılmasını sağlayan Binance, geçtiğimiz 7 Mayıs tarihinde birçok borsanın başına gelen bir saldırıya maruz kaldı ve toplamda 7.000’in üzerinde Bitcoin‘i hackerlara ‘teslim etti’.

40 milyon doların üzerinde bir kayıp yaşayan borsa, buna  rağmen kendi sigorta fonu ile müşterilerin zararını anında karşılamayı taahhüt etti. Binance’nin kullanıcılarının bu konuda herhangi bir zararı olmasa da, kripto para sektörünün toplam zararına bakıldığında kripto para borsalarından çalınan miktarın 1 milyar doları aştığı görülmekte.

The Block’un aktardığı habere göre Binance’nin zararının da eklenmesi ile ilk hacklenmeden son hacklenmeye kadar kripto para sektöründeki bütün hacklenmelerin maliyeti 1.35 milyar dolara ulaştı. 1.35 milyar doların içinden %59’luk bir dilim sadece 2018 yılında yaşanan hacklenmelerden kaynaklanmakta. Hacklenen borsa sayısı 2012 yılından beri nispeten her yıl aynı kalsa da, büyük ihtimalle artan fiyatlardan dolayı zarar da ciddi bir şekilde artış yaşamakta.

2019 yılında toplam 69 milyon dolar zarara yol açan dört kripto para borsa hacklenmesi yaşandı. 2014 yılında yaşanan Mt. Gox hacklenmesi ise 500 milyon dolara yakın bir miktar ile tüm zamanların en büyük saldırısı olma unvanını hala koruyor.

Yıllık grafiğe bakıldığında ise 2018 yılının kesinlikle en çok maddi hasar yaşanan yıl olduğu görülebilmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment