Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Kripto Para Reklam Politikasını Değiştirdi

Sosyal medya platformu Facebook, 2018 yılında kendi platformu üzerinde verilecek bütün kripto para reklamlarını yasaklamış ve bunun Facebook kullanıcılarını dolandırıcılıktan korumak için atılan bir adım olduğunu savunmuştu. Geçtiğimiz Haziran ayında bu komple yasağı bir nebze hafifleten sosyal medya devi, o tarihlerde Coinbase kripto para borsasının reklamlarına izin vermesi ile ikili arasında bir ortaklık olduğu spekülasyonlarının bile ortaya çıkmasına neden olmuştu.

Yine de yapılan hafifletmeye rağmen platformda reklam vermek isteyen firmalar, ilk olarak yazılı bir onay almak zorunda bırakıldı ki bu süreç birçok kurum için oldukça zorlu geçti. Çarşamba günü yaptığı bir duyuru ile artık herhangi bir reklam için ön başvuru şartı aramadıklarını belirten Facebook yetkilileri, haberin zamanlaması ile son günlerde gündemden hiç düşmeyen Facebook Coin söylentilerini daha da arttırdı.

Facebook birçok haber kaynağının aktardığı bilgilere ve ‘fısıltılara’ göre kendi stabil kripto para birimi Facebook Coin’i çok yakın bir zamanda piyasaya sürecek ve bunun hakkında çalışmaları hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde ‘Libra’ markasının ticari haklarını satın alan Facebook’un, sahip olduğu müşteri tabanı ile kripto para sektörünü yeni zirvelere taşıyabileceği düşünülmekte.

WhatsApp’a ödeme fonksiyonu getirilmesi ve bunun kendi kripto para birimleri dahil edilerek yürütülmesi, sektöre ciddi bir hacim getirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment