Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alp Işık Tayland İçerisinde Bir Bitcoin ATM’sini Denedi!

Türkiye içerisinde Bitcoin ve kripto para birimleri denilince akla ilk gelen YouTuber‘lardan birisi olan Alp Işık, geçtiğimiz günlerde eşi ile birlikte büyük çaplı bir Asya gezisine çıkacağını ve gezi boyunca farklı lokasyonlardan kripto paralar ile ilgili farklı içerikler ve deneyimler paylaşacağını duyurmuştu.

Işık, geçtiğimiz haberimizde de belirttiğimiz üzere Bitcoin ile ödeme yapmasından sonra bu sefer Tayland içerisinde bir Bitcoin ATM’sini denedi. Toplamda dokuz itibari para desteği veren Bitcoin ATM’sinden Tayland Bahtı ile Bitcoin alma işlemini gerçekleştiren Işık, ilk olarak kendi Bitcoin cüzdanının QR kodunu akıllı telefonu aracılığıyla ATM’ye okuttu ve daha sonra yaklaşık 200 TL’ye denk 1000 Tayland Bahtını ATM’ye yerleştirmeye çalışsa da, ATM’nin bunu kabul etmemesi üzerine 100 Tayland Bahtı ile BTC alımı yaptı.

Kral Değişti, Güncelleme Gelmedi

Ancak ilginç bir olayla karşılaşan Işık, makinenin 1000 Bahtı neden kabul etmediğini sorduğunda, elindeki banknotun üzerinde eski kralın yer aldığı ve yeni kralın seçilmesine rağmen bazı ATM’lerde banknotlar konusunda güncellenmemiş olabileceğini ve bunun da güncellenmeyenlerden olduğu yanıtını aldı.

Bu olayın üzerine 100 Baht daha yatıran Işık, başarılı bir şekilde 0.000912 BTC’yi başarılı bir şekilde satın aldı. Daha sonra güncellenen ve daha yeni bir ATM’den aynı 10000 Bahtlık banknot ile BTC almaya deneyen Işık, 1000 Tayland Bahtı karşılığında 0.004559 BTC satın alma işlemini tamamladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment