Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Argo Blockchain’in Maddi Durumu Düzelmeye Başladı

Kripto para madencilik şirketlerinden Argo Blockchain, topladığı yeni madencilik cihazlarıyla birlikte mali durumunu düze çıkarmayı hedefliyor.

Londra merkezli bir kripto para şirketi olan Argo Blockchain, mayıs ayı itibariyle mali durumunun eksiden düze çıkabileceğini açıkladı. Şirket bu durumun gerçekleşmesi durumunda donanım maliyetlerinin de azalmasıyla birlikte madencilik altyapısı geliştirmeye başlayacağını belirtti.

Argo kurulduktan  kısa süre sonra 32 milyon dolar yatırım toplamış ve şirket değerini 61 milyon dolara çıkarmıştı. Şirket daha sonra Ağustos 2018 tarihinde Londra Borsası’na kaydolmuş ve bunu başaran ilk kripto para şirketi haline gelmişti.

Şirket geçtiğimiz yılın sonunda 5.3 milyon dolarlık vergi öncesi kaybının olduğunu açıklamıştı. Daha sonra şubat ayında yeni bir duyuru yapan Argo Blockchain nisan ayı itibariyle uzaktan madencilik hizmeti vermeyi bırakacağını ve sadece doğrudan madencilik yapacağını açıklamıştı.

Şirket 2 Mayıs tarihinde bin adet Z11 model Bitmain cihazının üretime girmesini bekliyor. Argo tarafından yapılan açıklamalara göre bu cihazlarla birlikte şirketin ikinci çeyrek genelindeki brüt karı ciddi anlamda yükselmiş olacak.

Şirket bunun yanı sıra yine bin adet S17 model cihaz için anlaşma yaptığını ve bunları temmuz ayının başlarında üretime sokacağını açıkladı. Şirket yaptığı bu yeni anlaşmadan yaklaşık 2.2 milyon dolar değerinde para kazanmayı bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment