Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zebpay CEO’su: Hindistan Kripto Paraları Yasaklamayacak

Kripto para borsalarından Zebpay’in CEO’su Ajeet Khurana, Hindistan Hükümetinin ülkedeki kripto para kullanımını tamamen yasaklamasının düşük ihtimal olduğunu düşünüyor.

Zebpay geçtiğimiz günlerde Avustralya’da yeni bir ofis açacağını ve bundan böyle Avustralya’daki kripto para yatırımcılarına doğrudan hizmet vereceğini açıklamıştı. Şirket CEO’su Khurana bu duyurunun üstüne Avustralya’daki haber kaynaklarından Micky’ye konuştu ve sektörün Asya genelindeki durumuyla ilgili bazı yorumlar yaptı.

Hindistan’ın kripto para kullanımını tamamen yasaklayacağı iddiasını aslında bazı haber kaynaklarından duyduğunu söyleyen Khurana bu duruma şaşırdığını belirtti. Hindistan’ın Maliye Bakalığı ile, merkez bankasıyla, menkul kıymet düzenleyicileriyle ve önde gelen yatırımcılarıyla bir araya gelen Khurana; bu görüşmelerin hiçbirinde böyle bir yasaktan bahsedilmediğini vurguladı:

“Böyle bir yasağı getirmesi beklenen insanların böyle bir yasaktan hiç bahsetmiyor olmaları çok ilginç.”

Zebpay CEO’su Hindistan’ın kripto para kullanımını tamamen yasaklamayacağını düşünüyor ancak Bitcoinist, Khurana’nın görüşlerinin biraz şüpheli olduğuna inanıyor. Khurana’nın Hindistan’daki düzenleyicilere bu kadar güveniyor olması bir hayli ilginç. Çünkü Zebpay aslen Hindistan’da kurulmuş, daha sonra Hindistan Merkez Bankası tarafından getirilen yasaklar sonrasında Singapur’a geçiş yapmış bir şirket. Khurana bu süreç hakkında şu yorumu yapıyor:

“Diyecek hiçbir şeyim yoktu, çok kötü bir durumdu. Hindistan’dan ayrılmak çok zor bir karardı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment