Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC ve CFTC Başkanlarından Kripto Para Açıklamaları

ABD‘deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SEC) yönetim kurulu başkanları geçtiğimiz gün ABD Kongresi’nin karşısına çıkarak bazı ifadeler paylaştılar.

Senato Ödenek Komitesi’nin karşısına çıkan SEC ve CFTC başkanları yönettikleri kuruluşların bütçelerine ilişkin bazı raporlar verdiler ve bu kuruluşların önümüzdeki aylarda neler yapmayı planladıklarından bahsettiler.

SEC Başkanı Jay Clayton ve CFTC Başkanı Christopher Giancarlo, yaptıkları konuşmalar sırasında özellikle dijital para ve Blockchain alanlarına daha çok odaklanacaklarını, insanları bu alanlarda eğitmenin epey önemli olduğunu söylediler.

SEC Başkanı Clayton, SEC bünyesindeki departmanların “kripto paralar, koinler ve tokenlar da dahil olmak üzere genel olarak dijital paraları” oldukça riskli yatırım ürünleri olarak gördüklerini vurguladı. Kripto para piyasasının yatırımcılar için son derece tehlikeli olabileceğini hatırlatan Clayton, insanları bu konu hakkında bilgilendirmenin önemine değindi.

CFTC Başkanı Giancarlo kripto para ve Blockchain sektörlerinin hızla gelişmeye devam ettiklerini ve düzenleyicilerin zaman zaman bu hıza ayak uyduramadıklarını söyledi. CFTC olarak başlıca hedeflerinden birinin bu gelişime uyum sağlamak olduğunu söyleyen Giancarlo bunun yanı sıra bu sektörlerle ilgili “çeşitli veri kaynaklarından gelen bağımsız veri analizlerini” incelemeye devam ettiklerini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment